lauantai 11. maaliskuuta 2017

Ennenvanhaan kaikki oli paremmin, vai oliko?


Ennenvanhaan kaikki oli paremmin, vai oliko?



"Oliko ensin mummo, dinosaurukset vai Jeesus?",  pohdiskeli  pieni lapsenlapsi mummolassa. 

Niin, kuka lie ollut ensin.
Vähän samanlainen olo on kun yrittää pysyä tässä nykymaailmassa mukana.
Välillä meinaa hukkua ajatus, että ennenkin elettiin ja paljon ihan hyvää elämää, vaikka perunat ja ruskeakastike oli perusruokaa ja mausteena käytettiin suolaa ja  maustepippuria. Nyt mammakin opettelee raastamaan mausteeksi inkivääriä ja vallan luomuöljyä käyttää voin sijaan.

Hienoa kun nykyisin lapset saa opetella pyöräilyä sopivan kokoisilla pyörillä apupyörineen ja kypärän käyttö alkaa jo pienellä polkijalla. Hauskaa on kyllä muistella omaa pyöräilijän uran alkua 50-60-luvun vaihteessa. Laudankappale polkupyörän keskihaarukkaan ja siinä istuen potkuja ja pikkuhiljaa nousu satulalle. Hurjimmat opettelivat miestenpyörän tangon alta polkien, siis polkija ja pyörä aivan vinossa että tasapaino säilyi. Muistatko? Meno oli hurjaa.
Meilläkin laskettiin Otsolan Käkikujaa mäkea alas ja kaatuminen oli varmaa mäen alla risteyksessä. Muuten ei osattu pysähtyä.
Sieltäköhän se on perua tämä lamaannuttava kaatumisen pelko nyt kuuskymppisenä?

Joskus vielä teen oikean läskisoossin ja keitän kuoriperunat mukaan. Mausteena reippaasti suolaa ja kokonaiset maustepippurit. Plus etikkapunajuuria.









2 kommenttia:

  1. Moi Polkijamamma! Täällä Varsinais-Suomessa alkaa olla keväiset pyöräkelit. Parin päivän sateet on liottaneet pinnat melkosen paljaiksi. Itse en ole päässyt nauttimaan en sateesta, enkä auringosta. Pari viikkoa on mennyt sairastaessa, kun luulin jo toipuneeni iski jälkitaudiksi keuhkokuume.
    Pian saa keuhkot lääkettä, kun pääsee taas polkemaan. Olen ympäri vuoden käyttänyt pyörää...polkeminen tuntuu turhan juhlavalta ilmaisulta. Mutta pieniä matkoja on tullut verryteltyä. Oletko menossa Hullunpolkaisuun? Ainakaan työt ei nyt sinulle este.
    Netissä löytyy aina erilaisia uutisointeja: tässä sinulle tällainen isoisomamman polkemisjuttu - ellet ole jo sattunut lukemaan!

    Lämpimin muisteluterkuin, ystäväsi Pisces


    Isoisoäiti on pyöräillyt 16 000 kilometriä ympäri maailmaa
    Torstai 09.03.2017 klo 13:17
    http://m.iltalehti.fi/tosielamaa/201703092200082923_ir.shtml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paranemisia sinulle! Äläkä lähde liian aikaisin polkupyörän viimaan. Meillä itärajalla vasta tiet ovat hiljalleen sulamassa ja järvien jäät pitävät ilman koleana.
      Hullunpolkaisu kyllä kiinnostaisi, mutta ehkä kuitenkin tyydyn Etelä-Karjalan maisemiin ja jos ilmoittautuisin Lappeenrannan Willimiesajoihin talkoohommiin - kahvikojussa pääsisi tunnelmaan ja näkisi "oikeita" pyöräilijöitä.
      Kaikkea hyvää eteläiseen Suomeen!

      Poista