tiistai 25. huhtikuuta 2017

Tutkimustietoa ja aurinkolasipulmaa


Tutkimustietoa ja aurinkolasipulmaa


Pyöräilyn terveyshyödyistä on ihan tutkittua tietoa. Ainakin UKK-instituutti on asiaa selvittänyt ja todennut mm. että pyöräillessä kehon suurimmat lihakset, eli reisilihakset, tekevät suurimman työn ja siksi pyöräily kehittää sydämen ja verenkierron kuntoa.
Puolen tunnin pyöräily useana päivänä viikossa auttaa veren rasvakoostumuksen ja kehon painon säätelyssä. Tunnin lenkit parantavat kuntoa ja kestävyyttä.
Rauhallinen pyöräily kuluttaa 70 kiloisella henkilöllä 300-400 kilokaloria tunnissa ja se vastaa  tehokasta treeniä, ilman nivelrasitusta.  Se laskee verenpainetta ja parantaa sydämen ja verenkierron toimintaa. Aivoissakin tapahtuu jotain hyvää ja mieliala kohenee.

Just näin. Itse innostuin pyöräilemään parikymmentä vuotta sitten kun halusin olla yksin omien ajatusten kanssa. En osannut muuta hyötyä aatella.
Nyt näissä omissa, yhden mamman, tutkimuksissa olen huomannut pyöräilymatkojen pidentyneen ja ehkä vähän jalkojen vahvistuneen. Samoin aivoissa on pientä liikettä, luulen niin,  ja olo on iloisempi pyöräillessä ja sen jälkeen.
Höpöhöpöpuhetta on, että paino laskisi polkiessa. Ei pidä paikkaansa! Paino nousee - eväät suurenevat. Pelkkää boonusta!



Kokoaikaisena silmälasien käyttäjänä olen kokenut aurinkolasiasian hankalana. Nyt vielä monitehot taipuu jotenkin kaarevaan kehykseen, mutta seuraavat lasit taitaa olla niitä sivutuulimalleja.

Kaksi vuotta ajelin nämä kakkulat päässä. "Kuoriin" oli laitettu monitehot ja sitten kehys katkesi. Voivoi.

Uudet lasit pyöräilyyn. Sangat vaan luistaa pipon päällä ja kokeilin kuminauhakonstia - ei toiminut.




 


 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti