keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Saimaan ympäriajo
Saimaan ympäriajo


Olisi se hienoa jos kotoansa lähtisi polkemaan ja ensin vaikka polkisi Savitaipaleelle. Sieltä jatkaisi samantien Ristiinaan ja Ristiinassa nukkuisi koko yön esimerkiksi Tuukkalan tilalla http://www.tuukkalantila.com/.

Aamulla jatkaisi pyöräilyä Mikkeliin ja eteenpäin Juvalle. Häyrilän B&B saattaisi olla oikein hyvä yöpaikka plus aamupalapaikka kulkijalle. http://www.hayrila.fi/.

Yöunien ja aamupalan jälkeen jatkaisi pyöräilyä Savonlinnaan ja siellä tietenkin nauttisi lörtsy-kahvit ja menisi nukkumaan lakanoitten väliin, ehkä petipaikka löytyisi Panimoravintolan yläkerrassa  https://panimoravintolahuvila.fi/fi/bb-3.

Savonlinnasta polkisi Parikkalaan ja siellä yöksi Oronmyllyn maisemiin https://www.oronmylly.fi/fi/etusivu . Orolla lämmittäisi saunan ja kävisi uimassakin. Ja taas menisi nukkumaan lakanoitten väliin. 

Parikkalan Oronmyllyltä pyöräilisi tuttuun paikkaan  Imatralle Päivärannan Kurssikeskukseen http://www.paivarantaan.fi/  ja luulen että iltapala ja aamupalakin  olisi runsas ja maittava.
Imatralta sitten polkisi kotiin.

Olisi se sitten lapsille kertomista että mamma polki Saimaan ympäri. Että tehkääs perässä!

Siinä se olisi Saimaa ympäri. Alle neljäsataa kilometriä. Enimmäkseen asfalttitietä, vähän hiekkatietä. Manuaalipyörällä koko reitti olisi hyvin toteutettavissa ja sähköavustuksellahan se olisi kevyttä.
Viisi yöpymistä ja paikallisia syömisiä. Lörtsyt ja kalat ja piirakat. Ja tietysti kansalliset  karkit ja suklaat.

Oishan se mukavaa mut miul ei oo pyöräkaverii.
Lörtsyjä saa makeina ja suolaisina, myös täytteellä. 


Oikeita karjalanpiirakoita munavoilla - ihan parasta arkeen ja juhlaan. 


Ruisjauhoissa pyöräytetyt ja voissa paistetut silakat - näitä voisi syödä vaikka kymmenen.  

2 kommenttia:

 1. Moi Marja-Liisa
  Vaikuttaa upeelta lenkiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Saimaa ympäri on haaveissani. Olen pyöräillyt siitä osia ja tiedän että reitti on vaihteleva ja mielenkiintoinen. Joskus haaveet toteutuvat - toivon niin!

   Poista