keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Taipalsaaren kirkolta on hyvä pieni polkulenkki Leväseen. Tai itseasiassa ei lenkki vaan eestaas reitti, mutta ainahan maisema vaihtuu kun suunta vaihtuu. Kirkolta lähtiessä tulee napakka ylämäki jossa lämpenee jos ylös polkee. Ja sitten vaan asfalttitien reunaa eteenpäin! Muutama auto saattaa ohitella mutta jo Vitsain risteyksen jälkeen sekin vähä liikenne hiljenee. Parin auton huristelua ei edes voi verrata Amsterdamin polkupyöräliikenteeseen - siellä liikenne on tukossa ja pyöräilijäparat kaiken keskellä ruuhkassa. Vaan meillä on hiljaista. Kuulee linnut ja tuulen äänen.
Leväseen laskeudutaan hurjaa alamäkeä! Nopeus siinä saattaa nousta yli neljänkympin ja mammakin pääsee kovaa vauhtia. Myönnän jarruttavani siinä mäessä kun arveluttaa jos vaikka jänis hyppää tielle ja äkkijarrutus lennättäisi koko mamman yli ohjaustangon. Leväsen levähdyspaikka on Etelä-Karjalan kauneimpia paikkoja. Järven selkää, tai nyt vielä jäätä, ja hauska punainen koppero rannassa. Vesihörppy ja suunta takaisin kirkolle. Nyt se äskeinen mäki näyttäytyy ihan toisella tavalla. Olen Leväsen mäen usein polkenut ylöskin, mutta varmaan yhtä usein taluttanut pyörää suosiolla. Ja mäen päällä toinen vesihörppy.
Kirkolta Leväseen on kymmenisen kilometriä ja parikymmentä siis yhteensä. Lämmin tulee ja ajatukset päässä vaihtuvat mukavampiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti