lauantai 18. huhtikuuta 2015

Yksitoista siltaa



Yhdentoista sillan reitti lähtee Taipalsaaren kirkolta ja menee Lappeenrannan sataman kautta Kaukaalle ja Lauritsalaan. Sieltä Luukkaansalmen kautta Vehkataipaleeseen. Toijantie on yllättävän hyvä hiekkatieksi ja sitten Toijansalmen yli ja Pinnakan kautta takaisin kirkolle. Kilometrejä tulee 42. Siltoja on todellakin yksitoista. Kaksi tosi isoa ja komeaa ja loput pieniä sieviä. Lähes kaikista on näkymät Saimaalle.

Pyörälläajotaito on meille suomalaisille ihan tavallinen taito. Lapsille opetetaan pyörällä ajoa ja luulen, että jokseenkin kaikki se osataan. Muistatko miten opettelit ajamista? Minä opettelin aikuisten naisten pyörällä missä oli keskihaarukassa lauta istumista varten. Siinä istuen potkin eteenpäin ja hiljakseen uskalsin nousta polkimille. Peffa ei satulaan yltänyt vaan satula hankasi ikävästi selkää. Ja se riemu kun tasapaino löytyi ja tuuli ihan vinkui korvissa! Jarruttamisen opin sitten vasta myöhemmin.

Saksassa Hampurissa suuressa liikuntakeskuksessa lukuisten kurssien lisäksi tarjotaan myös pyörälläajokurssia aikuisille. Tasapainoa opetellaan potkulaudalla ja taito opitaan hiljalleen. Aikuinen opettelija varmaan pelkää aikalailla nousta niin korkealle vain kahden peräkkäin olevan pyörän varaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti