lauantai 12. joulukuuta 2015

Uutta ja vanhaa





Pyöräilytakki on toiminut hyvin. Vaikka mitoitus vaikuttaa enemmänkin gorillalle tarkoitetulta, niin ihmeen toimiva se on polkiessa. Pitkissä hihoissa ei ole niitä käteviä peukalonreikiä, mutta pituus riittää sormien yli kylmää ja vettä vastaan. Hartian seutu on niin väljä, että onkohan tämä miesten mallia? Olkoon vaan, mukava polkea kun takki ei kiristä harteista! Ja tasku on takana helmassa ihan kuin oikeillakin pyöräilijöillä.




Tulevan talven tavoitteena on hommata uusi kypärä. Entinen on ihan ehjä, mutta eiköhän silläkin viisitoista vuotta palvelua jo riitä. Olen seuraillut pyöräilykypärien muodin vaihtelua ja huomaan olleeni muodin aallonharjalla kypäräni kanssa noin joka viides vuosi!
















5 kommenttia:

  1. Usein ihmettelin autolla työhön kulkiessani, kuinka kukaan voi pyöräillä kylmällä kun autoonkin jäätyy. Nyt kun olen itse löytänyt pyöräilyn, olen myös tajunnut että vaatteilla on väliä. Farkuista puskee tuuli lävitse ja kovin löysän takin alle pääsee kylmä ilmakerros. Kesäsesongin jälkeen löysin nettikaupoista alemyynnin. Ostin -70prossaa alesta pyöräilyhousut ja takin. Housut oli hinnakasta vielä sen alennuksenkin jälkeen, mutta ah miten hyvä sijoitus! Edessä veden ja tuulen pitävä kangas, ja polven kohdalla sellainen "luukku". takapuoli lahkeista on joustavaa neuloskangasta. Housut on vuorattu pehmeällä fleecen tapaisella neuloksella. Takki oli yllätyksekseni kääntötakki, eli voin iloita turkooseista matkoista tai synkistellä mustassa vähän tyylikkäämpänä. Pitää tuulen ja veden. Aikomus on hankkia pyöräilykengät jossain vaiheessa En vaan tiedä onko se järkevää, koska en taida uskaltaa hankkia lukkopolkimia. Hiljattain vasta hiffasin että sellaisiakin on.


    VastaaPoista
  2. Kiitos "Anonyymille" vinkistä: nyt varmaan kamppeista saa parhaat alennukset kun varsinainen sesonki on ohi. Lukkopoljin asia on ollut mammallakin mietinnässä ja vielä arkuus ja kaatumisenpelko on vetänyt pidemmän korren. Vaikka niitä on ilmeisesti niin monenlaisia - sellaisiakin jotka irtoaa ihan pienellä liikkeellä. Toistaiseksi ajelen kovapohjaislla, jäykillä, jalkineilla ja pitkille retkille varaan vaihtokengät mukaan.

    VastaaPoista
  3. Heips! Täällä tämä Varsinais-Suomalainen anonyymiseuraajasi taas tervehtii. Sovittelin nimmarikseni Pisces, kun nuoruudessani olen sen nimisessä henksulaulukvartetissa kakkosalttoa laulanut. Oli absurdi olo kun puoli seiskalta illallapoljin tihkusateessa kotiin +8 asteen lämmössä. Muuten oli ihan mukava hurauttaa lämpimässä kelissä mutta silmälasit on kehno juttu. Kuten tiedät varmaan. Tykkään niin kovin tästä uudenkarheasta ebikestani että työmatka on harmillisen lyhyt. Ei oikein sinunlaisellesi sitkeälle polkijalle kehtaisi tunnustaa että työmatkaa on edestakaisin vajaa kymppi päivässä. Mutta vuosia vuosia olen siis pitänyt sitä niiiiiin pitkänä että ilman autoa siitä ei selviä. Lähimmälle bussille kun on kuitenkin liki 2 km.
    Työssä on vuodenvaihteen lähestyminen teettänyt ympäri pyöreitä päiviä, mutta nyt saan toivottavasti koko ensi viikon viettää ylityövapaitani ja laskeutua jouluun. Pian taas päivät pitenevät. Odotan riemulla Aamun ja Valon päivää: Silloin on olo että pimeys on selätetty. Auvoisaa Joulun aikaa!

    VastaaPoista
  4. Hei! Laskin että kymmenen kilometrin päivämatka työpäivinä tekee n. 2200 kilometriä vuodessa. Siis yli kaksituhattakilometriä enemmän kuin ei mitään! Hatunnosto sinulle! Yksin pyöräillessä tämmöinen laulutaidotonkin saa hoilata sydämen kyllyydestä.
    Lämmintä joulunaikaa Piscesille!

    VastaaPoista