sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Rengasrikko


Internetistä löytyy yllättävän paljon ohjeita polkupyörän kumien paikkaamiseen. YouTubessa on korjausohjeet oikein videon kanssa. Ja usein porukkapyörälenkkien ilmoituksessa sanotaan, että "kypärä pakollinen, ota mukaan paikkaustarvikkeet".

Jotenkin asia alkoi kiinnostamaan... Ensimmäistä kertaa nimittäin pyörää ajaessani takakumi tyhjeni. Ajoin pyörää huollosta kotiin ja onneksi se haveri tapahtui vasta melko lähellä kotia. Talutin pyörän sitten loppumatkan marraskuun iltapäivän pimeässä.  Ja vielä takakumi - HP nosti kätensä pystyyn ja ilmoitti että ammattimiehen hommaa. Eikun pyörä takaisin huoltoon.

Ihan pienen hetken ajattelin opettelevani itse korjaamaan pyörän kumit, mutta se ajatus haihtui samantien. Kai se olisi opittavissa, mutta kun näillä kymmenillä oppiminen on hiukan hitaampaa ja meneillään on muita oppimisprojekteja ja suoraan sanottuna paljon mielenkiintoisempia. Mamma vaan polkee eikä remontoi.

Taito olisi tietenkin hyödyllinen kun lenkit on pitkiä ja metsien takana, vaan laiskana pyöräilijänä varmistan aina liikkeelle lähtiessä, että HP on puhelimen päässä ja hakee minut ja pyörän sitten autolla kotio jos jotain sattuu. Kyllä kännykkä on hyödyllisempi kuin pyörän kumin paikkaustaito.



3 kommenttia:

  1. Mamma polkee - blogia on ollut vaikea (mahdoton) kommentoida viime aikoina! HP tutki blogin käyttöohjeita ja huomasi, ettei Explorer- selain ole paras mahdollinen blogin käyttäjälle. Selain ei toimi kaikissa tapauksissa. HP vaihtoi Google Chrome- selaimeem ja nyt tuntuu pelittävän. Pääsee kuitteilemaan mammallekin!

    VastaaPoista
  2. Moi! Käytätkö pistosuojattuja renkaita? Entä onko sinulla kokemusta nastarenkaille ajosta? Pyysin talvirenkailla pistosuojattuja ja järeimmät nastarenkaita mitä löytyy. Ajotuntuma on tosi erilainen. Tietysti hieman epämukava ajotuntumaa saattaa johtua siitäkin, että ainakin täällä pienessä Varsinais-Suomalaisessa kaupungissa pyörätiet ovat hyvin hiekoitettuja, lue: sepelöityjä. BTW: on se vaan kummallista, että joulun alla voi näin pyöräillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi ja terveisiä täältä itärajalta! Toistaiseksi ajelen ihan normikumeilla. Enkä siis liukkailla ollenkaan. Pistosuojattuja harkitsin kun takakumi puhkesi kaiketi juuri terävän sepelin johdosta mutta sekin sitten tuli vaan paikattua. Talvipyöräily olisi varmaan ihan ok jos työmatka sen sallisi, ihan huviretkille ei tule lähdettyä. Haaveissa on läskipyörä tai kikkari läskipyörillä myöhäiseen syksyyn ja aikaiseen kevääseen. Niin kelit on kummalliset: naapuri haravoi tänään pihaansa joulukuntoon.

      Poista