sunnuntai 21. helmikuuta 2016


"Pikku Punkaharju

Jauhialantien varressa, lähellä Omnespuunniemeä sijaitseva Pikku Punkaharju kohoaa parhaimmillaan 30 metriä ympäristöään korkeammalle. Pikku Punkaharju onkin taipalsaarelaisten keskuudessa kuuluisa näköalapaikka, josta avautuvat näkymät pohjoiseen Maavedelle ja etelään Nikinlahdelle. Harjun korkeimmalla kohdalla on Jauhialan kylän raittiusseura Tähkä II järjestänyt kesäjuhlia 1910-luvalta saakka. 1950- ja 1960-luvuilla päiväjuhlaan kerääntyi jopa 200 henkeä.

Sijainti: Jauhialantien ja Suur-Saimaantien risteyksestä luoteeseen"

http://www.taipalsaari.fi/fi/matkailu/nahtavyydet/linnavuoret-ja-kalliomaalaukset

Omnespuu tarkoittanee "kaikkia puita" tai "omenapuuta"? Erikoinen sana varsinkin kun koko niemi on kuivaa kangasmaastoa missä omenapuut eivät kukoista, eikä siellä kasva kuin pelkkää laihaa mäntyä. 
Maastopyöräilijöitä en ole Pikku Punkaharjulla enkä Omnespuunniemessä nähnyt, vaikka maasto olisi haasteellista kokeneellekin polkijalle.















4 kommenttia:

  1. Kylläpä teillä on kaunista siellä Taipalsaaren suunnassa! Hyvin ymmärrän luettuani linkistä mm. aiheen pyöräily, että olet hurahtanut juuri pyöräilyyn! Siellä on runsaasti vettä ja kauniita maisemia. Toki kotimaamme on kauttaaltaan kaunis, mutta kyllä Suomi on parhaimmillaan siellä, missä voi silmä levätä veden pinnassa. Täällä Varsinais-Suomessa on täytynyt totutella siihen, että vanha merenpohja ei kasva kirkkaita vesistöjä, savesta sameana virtaavat joet täällä. Ja järviä saa etsiä. Täytyypä seuraavaan viisivuotissuunnitelmaan sisällyttää pyöräretki Lappeenrannan suuntaan! Näin tuumii syntyjään savolainen ystäväsi Pisces.

    VastaaPoista
  2. Hei! Täällä pyöräillessä ei voi välttyä veden näkemisestä ja parhaat eväspaikat on juuri rannoilla. Heitä pyörä junaan ja tule Saimaan ympäriajoon! Minun silmääni viehättää Varsinais-Suomessa ne isot pellot - komeita ovat! Täällä itärajalla pienet pellot ovat vielä kivisiäkin.

    VastaaPoista
  3. Hei, Polkijamamma!
    Olet tainnut talvilomailla, kun ei ole blogi päivittynyt?
    Olen tutkinut tässä pyörälaukkuja; millainen tilavuus olisi hyvä. Ja sijoittelu. Mitä, jos laukku/ laukut eivät istukaan omaan pyörään? Pitääkö hifistellä eli onko merkillä väliä? Alesta tilasin irtohihat. Ovat ihanan tuntuiset sovitettaessa, tiedä sitten, onko niissä järkeä? Ensimmäisiä pyöräilyhousuja, siis topattuja sellaisia, tässä odottelen. Alehinnat Sportpursuit.comissa sai innostumaan. Odottelen mielenkiinnolla, millainen nakkimakkara meikästä kuoriutuu pyöräilyhousuilla....
    Jään itse nyt parin viikon talvilomalle, mutta seuraan kyllä Taivalsaaren tapahtumia blogista!
    Ps. vähän lipesi pyörä mäessä, niin satulasta hypätessä pamahti jo kerran elämässä murtunut nilkka pyörän runkoon. Turvonnut nilkka näytti alkuun norsun tossulta, mutta ei toiminnallista probleemaa. Onneksi. Kovasti on mielessä jo kesä ja Ahvenanmaa!T. Pisces

    VastaaPoista
  4. hei! Paranemisia sinulle!
    Pyörälaukut olen aina ostanut liikkeestä joten niiden sopivuus on ollut heti selvillä. Muistaakseni joskus oli tilanne että jalat piti olla millintarkasti kohdallaan tai kantapäät kolkkasivat laukkuihin. Nykyinen laukku on suht pieni ja vain toisella puolella. Mahdolliselle yöretkelle pitää etsiä uutta. Nettiostaminen on tälle mammalle vielä opettelun alla.

    VastaaPoista