tiistai 22. maaliskuuta 2016

Uusi kypärä



Uusi kypärä! Hieno! Reikien päällä on verkot ettei kärpäset lennä hiuksiin, eikä ne pääse silmiinkään kun on lasit. Suuhun joskus joku pääsee kun veisaan suu auki "Tie valmis on..."

Lappeenrannan Kivisalmen pumppaamon kohdalla on melkoisen yllättävä näky. Järvi on laajalla alueella sulana, vaikka lähimmän niemen takana on parhaat hiihtokelit samalla järvellä. Pumppaamo on toiminut kai vuoden päivät ja erikoisesti talvimaisema on rajusti muuttunut. Mammakin ymmärtää että pumppaamon rakentaminen oli välttämätöntä Pien-Saimaan pelastamiseksi. Päivittäin kuljen pumppaamon ohi ja mieleen tulee  että mitähän lähirantojen asukkaat tykkäävät kun eivät enää pääse jäälle omasta rannasta. Varmaan meitä tyytyväisiä kuitenkin on paljon enemmän.

http://www.piensaimaa.fi/tietoa-ja-tutkimusta/tietoa-ja-tutkimusta






3 kommenttia:

  1. Hieno kypärä! Sille tulee paaaljon käyttöä. Kypäriäkin on niin erilaisia malleja. On pottamallista ja tätä virtaviivaista mallia. Ja sitten on uusi kauluskypärä. Maksaa maltaita ja mahtaako tosi tilanteessa toimia? Sisareni on sellaisen hankkinut, mutta ei ole onneksi testannut toimivuutta kaatumalla.
    Minä sain ihanan pyöräilyrepun synttärilahjaksi. Sinne oli mm. piilotettu kuoharipullo ja lisävarusteista oli pakattu reppuun mm vesisysteemi matkajuomista varten. Sellainen reppuun laitettava vesipussi ja letku. Onko kokemusta moisesta? Paljon on testattavaa kesällä...T.Pisces

    VastaaPoista
  2. Hei! Kauluskypärästä en ole kuullutkaan - pitää selvittää! Mamma osallistui kerran Sulkavan yösoutuun, jossa kirkkoveneellä soudettiin 60 kilometriä ja siellä näin vesitankkauksen letkun avulla. Näytti toimivan, mutta kyllä pyöräilyssä juoma- ja evästauot on se tärkeä juttu. Kesän retkiä odotellaan!

    VastaaPoista
  3. Kätevä tuo jätevesipumppaamo. Meidän tuttu on rakentamassa mökkiä. Täytyykin kysyä häneltä, onko heillekin tulossa semmoinen. Meille on jo tullut kutsu viettämään juhannusta heidän mökilleen, kovasti odotan, minkälainen lopputulos. Komean näköinen tuo kypärä. Meilläkin harrastetaan pyöräilyä.

    VastaaPoista