tiistai 10. toukokuuta 2016

Museotie


Museotie Imatran Niskapietilässä

On erikoisen mukavaa tehdä pyöräretki uusissa maisemissa. Autoon hommattu pyörän kuljetusteline tekee mahdolliseksi, että pääsen välillä polkemaan vähän kauempana.
Ajoin Imatran ja Rautjärven maisemissa vanhalla museotiellä. Imatran Huhtasenkylästä Rautjärven Miettilään asti on erikoisen mutkittelevaa ja mäkistäkin asfalttitietä todella kauniissa maalaismaisemassa. Pari alamäkeä on niin huimia, että mamma meni jarrutellen!
Museotie on lähes kahdenkymmenen kilometrin pituinen ja kun Miettilästä jatkaa Rautjärven ja kuutostien pätkän verran Vuoksenniskalle niin mukava, lähes viidenkymmenen kilometrin lenkki, on tehty. Kuutostielläkin on siinä kohdalla reilusti reunusta etteivät rekat imaise polkijaa mennessään.
Hauskaa että museotiellä on vanhat kilometripylväät. Ennen "navigaattorit" oli näitä kivipaaseja ja hyvin riitti kilometritiedot molempiin suuntiin.

Etelä-Karjalan erikoisuus lienee vastaantulevat pyöräilevät venäläisporukat. Samanlainen euforinen hurma oli kasvoilla kuin meikäläisilläkin ja varusteet oli vimosen päälle. Harmi on kun ei ollut yhteistä kieltä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti