lauantai 21. toukokuuta 2016

Nivelrikko

Nivelrikko

Elämässä tulee eteen asioita, joita ei ole tilattu ja jotkut niistä hankaloittavat oloa. Nivelrikko polvissa ei ole niitä raskaimpia asioita, mutta kyllä sekin muistuttaa rajallisuudesta.
Usein nivelrikon alkuvaihe on vuosien, jopa vuosikymmenien, takana, mutta tässä eläkkeellelähdön tuntumissa oireet hankaloituu niin paljon, että tulee oikein lääkäriltä diagnoosi. Tosin joka kolmannella polvinivelrikkoisella ei ole mitään oireita!

Hiljalleen alkaa ymmärtämään miten vanhat mummot ovat aina kulkeneet vaivalloisesti ja kaikenmoisia linimenttejä voidelleet jalkoihinsa. Parantavaa hoitoa ei ollut ennen eikä nykyäänkään. Linimenttejä sentään on edelleen ja itse asiassa monenlaista hoitoa kotikonsteiksi. Liikkuminen on suositeltavaa ja alkuvaiheessa parasetamoli riittää lääkkeeksi. Akupunktiosta lienee myös apua - olisi kiva kuulla onko kenellä siitä kokemusta?

Liikkuminen on tärkeää hoitoa - pyöräily ja uinti varmaan ihan parhaita. Kokemuksesta tiedän että jos vaan polvikivultaan pääsee polkupyörän päälle, niin polkeminen onnistuu vallan mainiosti.

Ja se tärkein hoito - painonhallinta. Ylipaino pahentaa kipuja. Voivoi.

http://www.kaypahoito.fi
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01081



4 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Polvet ovat varsin tärkeät, sen huomaa vasta kun niissä on kremppaa. Itselläni ei ole nivelrikkoa polvissa, mutta pienet sorminivelet ovat ilmeisesti hyvällä alulla kivuista päätellen. Hyvä juttu, että pyöräilyn olet huomannut sopivan polville!

    Minä olen tänään rykäissyt 65 km lenkin, kyllä tuntui upouudet toppahousutkin vähän hankaavan. Ja perä puutui. Vähän kyllä sähköavusteinen pyörä herättää itselläni nolouden tunteita, kun matkalla upeista pyöräilijäuroista olen joutunut ylämäissä ampaisemaan ohi. Tunnen itseni jollain lailla petturiksi, kun ohitan kevyesti niska limassa ylämäkeen jauhavan uroon. No, he tasoittaa sopivasti suorilla. Ovat kuin ohjuksia kevyine kilpapyörineen. Eivätkä pyytele anteeksi ohittamistaan.Mutta summa summarum, eiköhän kesäretki mene mukavasti. Päivämatkat eivät tule järin pitkiä olemaan.
    Sunnuntaiehtoopäivä on kyllä ikäväpyöräilyajankohtana täällä. Runsas liikenne on pelottavaa etenkin paikoissa, joissa ei ole kunnon piennarta ajaettavaksi. Tällä seudulla on pyörätiet kortilla, paitsi ihan kaupunkialueella. Mutta koko ajan oppii uutta, kuten tätä ajoitusta esimerkiksi.
    Poikkesinpa pieneen taidetaloonkin matkalla. Auton kanssa on aina mukamas ollut niin kiire, että on vuosia tullut vaan ajettua ohitse. Nyt ensimmäisen kerran pistäydyin sisään ja virkistyin näkemästäni. Pyörän kanssa on aikaa pysähtyäkin.
    Mukavaa alkavaa viikkoa! T. Pisces

    VastaaPoista
  3. Hei! Sähköavusteinen pyörä herättää kyllä kovasti ajatuksia puolesta ja vastaan. Huomaan välillä keskusteluissa puolustavani sitä kovastikin vaikken itse sitä omista. Ehkä seuraava pyörä sitten... Ole varovainen siellä liikenteessä! Ja selvitä tarkkaan liikennesäännöt. Täällä meillä saa ajaa ihan yksikseen - tänään pikku lenkki eikä yhtään liikennettä. Kaikkea hyvää sinulle ja turvallisia pyörälenkkejä!

    VastaaPoista
  4. YMPÄRISUUNNITELMA SINGLEILLE, SYRILLE JA HERPEILLE, Hv / Aids 5 vuotta sitten minulla oli syyliä, minua hoidettiin nesteellä, jota levitettiin syyliin, jotka jatkoivat kasvua ja leviämistä ... Seuraavat 2 lääkäriä tekivät laserleikkauksen niiden poistamiseksi. Vuosi leikkauksen jälkeen he kasvoivat takaisin lähelle paikkaa, missä ensimmäiset olivat, joten minulle lopulta kerrottiin, että se oli SHINGLE. Minulla on ollut se hyvin kauan, sain sen huijattavalta poikaystäväni kädeltä ja sain selville, että hän oli myös saanut tartunnan ja lopetin välisen suhteen. Syylät olivat niin hämmentyneitä, koska ne alkoivat levitä kaikkialle. Olen käsitellyt näitä asioita hyvin kauan. Viimeinen hoito, jonka otin, oli noin 2 vuotta sitten, ja hain luonnollista hoitoa Dr.JAMESin yrttilääkkeeltä, viikko hoidon levittämisen jälkeen kaikki syylät olivat poissa. Nyt on 2 vuotta ja muutama kuukausi, minulla ei ole yhtäkään syyliä tai mitään SHINGLE-oireita. wow "" se on hienoa, tohtori JAMES on vihdoin parantanut minut. Jokainen, joka asuu SHINGLESin kanssa, ottaa yhteyttä Dr.JAMESiin luonnollisiin hoitoihin. Tätä kasviperäistä lääkettä on helppo juoda ilman sivuvaikutuksia. Dr.James on parantanut sairauksia, kuten Parkinsonin tauti, skitsofrenia, keuhkosyöpä, rintasyöpä, kolo-peräsuolisyöpä, verisyöpä, eturauhassyöpä, epilepsia Dupuytrenin tauti, keliakia, Creutzfeldt – Jakobin tauti, aivojen amyloidiangiopatia, ataksia, niveltulehdus, Amyotrofinen lateraaliskleroosi, fibromyalgia, fluorokinolonimyrkyllisyys
    Oireyhtymä Fibrodysplasia Ossificans ProgresS skleroosi, kohtaukset, Alzheimerin tauti, lisämunuaiskuoren karsinooma Astma, allergiset sairaudet, Copd, glaukooma, kaihi, makulaarinen rappeuma, sydän- ja verisuonisairaudet, keuhkosairaudet. , Verenpainetauti, Lymen tauti, verisyöpä, aivosyöpä, rintasyöpä, keuhkosyöpä, munuaissyöpä, HIV / aids, herpesvirus, hepatiitti B, maksatulehdus, diabetes, fibroosi. Ota yhteyttä tohtori Jmaesiin, joka paransi minut sähköpostitse [drjamesherbalmix@gmail.com]. .

    VastaaPoista