sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Ahvenanmaa kutsuu!


Ahvenanmaa kutsuu!

Erittäin houkutteleva mahdollisuus on auennut lähteä viikon pyöräretkelle - Ahvenanmaalle! Itärajalta katsoen Ahvenanmaa on eksoottinen ulkomaa eikä mamma ole käynyt siellä koskaan. Ei myöskään Pietarsaaressa. Eikä Vaasassa.

Pyöräretki Ahvenanmaalla taitaa olla jokaisen pyöräilijän haave. Hyvät tiet ja matala maisema ja paljon merenrantaa. Ja ruotsia puhuvat ahvenanmaalaiset. Tai ainakin kuvittelen niin.
Suunnitelma on seuraavanlainen: Ensin junalla Turkuun ja sitten M/S Amorellalla Maarianhaminaan ja satamasta vuokrapyörä alle. Sitten Eckeröön ja nukkumaan. Seuraavana aamuna Skarpnotöhön ja pyörälautalla Getan alueelle ja sieltä Saltvikiin. Ja eikun nukkumaan ja seuraava päivä sitten Myrskyluodon maisemissa. Kastelholmaa ja kaikkea hienoa. Turkuun tullaan sitten M/S Viking Gracella.
Reittisuunnitelma on tässä - on pari lauttamatkaakin - eri asia tietenkin mikä on toteutuma.


Päädyin sittenkin vuokrata pyörän paikanpäältä. Omaa vastaavaa siellä ei ollut, ainoastaan miesten malli, mutta joku peruspyörä laukkuineen siellä odottaa. Tietenkin oma olisi oma, mutta junassa kulkien on monta siirtymistä ja ajattelen pääseväni helpommalla pelkkä reppu ja matkakassi kaverina. Perillä pyörämatkat on ihan kohtuulliset joten peffa sopeutunee mihin tahansa satulaan.

Vielä pitää odottaa lähtöpäivää.



1 kommentti: