maanantai 4. heinäkuuta 2016

Voi kun mie oon huono tässäkin

Voi kun mie oon huono tässäkin

Sitä tuntee itsensä aika mitättömäksi ja huonoksi kun lukee toisten blogeja. Blogimaailmassa on siis todella hienoja juttuja - kuvat kuin taiteilijoilta ja teksti sujuvaa ja sopivasti korukuvioitua.
Seuraan joitakin blogeja satunnaisesti, vakituisesti vain http://vainopupu.blogspot.fi/, vaikka en kissaihmisiä olekaan. Sitä lukiessa ei meinaa muistaa kirjoittajan todellista kissaolemusta.

Kummallista se on tuo kateus ja huonommuudentunto. Tämä oma pieni puuhastelu tuntuu aika avuttomalta ja kyllä mamma tunnustaa, että välillä joku kuva tms on blogissa ihan vaan hyvällä tuurilla. Minkäänlaista tietokoneosaamista ei ole. Vasta oli tilanne kun Seitsemänvuotias opetti mammalle älypuhelimen saloja. Siis tämä oma osaaminen on alle kouluiän. Sinnekö se jäi se usko omaan osaamiseen?


Kaija Löytty on kirjoittanut vuosia sitten  hauskan rallatuksen:

Pyöri pyöri pikkupyörä
käänny käänny tarkka tanko
polje poljin jalan alla
polje pyöri käänny kestä
ettei vauhtini vähene
etten kaadu kallelleni
etten käänny kyljelleni
etten ojassa olisi
räpistäisi rapakossa

Just. Ettei vaan kukaan näkisi kaatumistani! 



Kepit oli käytössä kipeän polven vuoksi, ei kaatumisen. Nyt alkaa toipuminen ja pyörän päälle nousen viikon päästä. Jos Herra suo.


4 kommenttia:

  1. Hei. Taas tuo itäsuomalainen itsensä väheksyminen nousee kukoistukseensa. Pois tuo. Ylpeänä kanna kaikki upeat taitosi. Odotan innolla jokaista kirjoitustasi. Ne on hyviä ne. Mutta voi voi nuo polvet. Millä ne saisi voideltua paremmiksi?

    VastaaPoista
  2. Niin ja vielä tuosta kouluosaamisesta. Kisumummo kertoi, että 60-luvulla kyllä kansakoulun opettajat osasivat ottaa kaiken itsetunnon pois ihan viran puolesta. Ehkä ne sai siitä jotain bonuksia. Ettei kukaan lapsi vain olisi ollut viksumpi kuin ne. Väärin oli se. Kaikkia pitää kannustaa. Sanokaa minun sanoneeni. Miau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovalla yrittämisellä hankittu hontelo itsetunto kestää just ja just normaaliolon, mutta pieni flunssa voi kaataa koko rakennelman. Olen samaa mieltä kuuskytluvun opetuksesta ja pelottavinta, että tänään voi minun sanani ja sanomattajättämiseni vaikuttaa tuhoavasti tai rakentavasti johonkin lapseen ja nuoreen. Ymmärtääkseni viisautta voi kuitenkin pyytää ja sitä saa - soimaamatta.

      Poista