tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kuolimo ympäri!

Kuolimo ympäri!

Kummallista, että kesäaikaan haluaa katsella kaikkea vanhaa. Kamera huomaa maitolaiturit (jotka siis oli käytössä viimeeksi viitisenkymmentä vuotta sitten), lahonneen mökin (miten se lahopuu näyttääkin melkein antiikilta) tai kukkasilla koristellut polkupyöränraakit. Niissä on mukamas jotain vanhaa ja arvokasta, vaikka eihän Suomessa oikein mikään ole oikeasti vanhaa. Vastikään ne maitolaiturit rakennettiin. Ja sen lahomökin rakennuspuut kasvoi metsässä vielä viiskytluvulla.
Tosin myös alle kolmekymppiset muistelevat asioita mitkä tapahtui heidän lapsuudessaan. Mammoille taas ne asiat on ihan tätä päivää!

Koskaan ei tule otettua kuvia ohiajavista uusista mersuista tai komeista linkkitorneista, vaikka nehän ne on tätä päivää. Tai postikorttirantamaisemista, jotka on koko ajan äärellään. Että kyllä täällä itärajallakin ollaan ihan nykyajassa.

Pyöräilin Kuolimojärven ympäri. Savitaipaleen ABC:lle jätin auton ja sitten Mikkelin tien vartta Kauriansalmelle ja siitä Suomenniemen kirkolle. Sitten alkoi ikävä osuus - 13 kilometriä hiekkatietä Partakoskelle ja se tie oli erittäin mäkistä. Väsyneenä en jaksanut polkea lyhyitä, mutta hyvin jyrkkiä mäkiä ylös vaan talutin enkä kertakaikkiaan meinannut jaksaa edes työntää pyörää mäkien päälle. Onneksi tuli Partakoski ja jätskikioski. Jätski ja pullo Spriteä virkisti ja selviydyin Savitaipaleelle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti