perjantai 17. kesäkuuta 2016

Raihnaistumista

Raihnaistumista


Polkupyörä voi mennä parin viikon säilytyksessä kummallisen huonoon jamaan. Otin pyöräni esiin näin lyhyen säilytyksen jälkeen ja se käyttäytyi tosi huonosti. Pienessäkin ylämäessä se vinkui ja läähätti ja pienessä vastatuulessa se rahisi ja yski. Vain myötätuulessa alamäessä kulku oli entisenlaista vauhdikasta ja sujuvaa. Mitä ihmettä lähes uudelle pyörälle tapahtuu säilytyksen aikana?

Vaihtoehdot on vähissä:

aa      Palkkatyö pitää jättää ja on ruvettava kokopäiväiseksi pyöräilijäksi
bee    On ostettava pyörä mikä kestää paremmin säilytyksen



Laitoin kuminauhat lepattaviin lahkeisiin. Ennen harrastettiin niitä pyykkipoikia lahkeissa, mutta eihän ne onnistu tuulipuvun kanssa. Tämmöiset tuulipuvun housut on aika ikävät pyöräilyssä - eivät jousta yhtään ja lahkeet hipsuttaa ketjuja liian läheltä. Mutta lämpimästi on puettava Suomen kesässä.

Vanheneminen edistyy. Pieni flunssa tuntuu raskaalta ja liikkuessa kaikenlainen jousto ja notkeus on hävinnyt. Sitä mennä könkkää ja autosta nouseminenkin vaatii aikaa ja suunnittelua. Ystäväni kyllä sanoi, että vasta seitsenkymppisenä alkaa olla vanha. Että turhaan vielä valitan.



2 kommenttia:

  1. Juu, ei mitään nyt valitella! Lähtölaskenta on alkanut ...heinäkuu ja hieno pyöräretki senkun lähestyy! Täällä Salon seudulla on sadellut viikon päivät, ja tuuli on todella ollut jäätävä. Ja tänä viikonloppuna oli jälleen yhdet ikääntyneen sukulaisen hautajaiset Savonmaalla, niin ei ole muutamaan päivään kilometrejä kertynyt.
    Miten siellä meni tuo kyliin liittyvä pyöräilytapahtuma? Olisi mukava kuulla sieltä jotain. T. Pisces

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitos kommentista! Vointi tosiaan notkahti flunssan myötä, mutta eiköhän täältä taas nousta. Hautausmaalla kulkiessa tuli tuntu että siellä on enemmän tuttuja kuin täällä...
    Yritänpä rakentaa pari lausetta kyläpyöräilystä, kiitos vinkistä.
    Kaikkea hyvää sinne Saloon!

    VastaaPoista