keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Pyöräiletkö, heitätkö saapasta vai kannatko eukkoa?

Pyöräiletkö, heitätkö saapasta vai kannatko eukkoa?

Onkohan se pelkkää kuvitelmaa kun joka paikassa näyttää pyöräilyaate vain vahvistuvan. Valtakunnallinen pyöräilyviikko oli toukokuussa ja sen myötä monenlaista häppeninkiä. Ja nyt Lappeenrannan Willimiesajot lähestyy ja kylissäkin poljetaan taas elokuussa. Pelkästään täällä Etelä-Karjalassa on vaikka mitä mahdollisuutta jos pyöräilemään tekee mieli tai haluaa lapsiaan ohjata siihen suuntaan.
Alkaakohan tämä mennä jo painostuksen puolelle? Jos et tykkää pyöräillä olet ihan out? Höpöhöpö - ei polkeminen autuaaksi ketään tee, mutta kivaahan se on. Ja pyöräilijäksi tituleeraan itseni, vaikka meno on mammamaisen hillittyä ja joskus pyörä saa siitepölyttyä pihalla viikkojakin.

Pyöräilytapahtuma maalaiskylissä taitaa olla pelkästään täkäläinen tapa? Martat ja muut on järjestäneet mehu- ja vohveliasemia kyliinsä ja kaupunkilaiset polkee päivän aikana ihan hullun lailla mahdollisimman monessa kylässä ja merkkauspaikalla ja korttiinsa saa leiman ja sitten voi osallistua arvontaan. Ei se mitään valtavia massoja saa liikkeelle ja aika sääherkkäkin tapahtuma on, mutta kaikenlaisten saappaanheittoineen ja eukonkantoineen tämä lienee hyvä juttu muiden suomalaisten kesätapahtumien seassa. Elokuussa on taas sama mahdollisuus.

Mamma tunnustaa olevansa mieluummin yksin polkija muina päivinä. Samat kylät olen kyllä kolunnut.

Se on hyvä kun tämmöinen tapahtuma nostaa esille asioita kylien historiasta mitä ei välttämättä ole tiennyt. Katsopa blogia "willimiehenjaljilla" ja tekstiä Simolan kylästä.  Nyt me saamme polkea ihan rauhassa ison itänaapurin vieressä niillä paikoilla missä tilanteet on olleet joskus ihan kauhistuttavia.

http://willimiehenjaljilla.blogspot.fi/2012/09/simolan-ilmapommitus.html

https://www.facebook.com/kylapyoraily#

Eikä polkeminen mikään uusi aate ole. Katsellaan vaan vanhaa asiaa uudelta kantilta. Saarnaajakin sanoo viisaasti miten kaikkea on aina ollut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti