keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Syksy tulee


Kesä meni, syksy tuli


Kesä mennä hurahti melkein huomaamatta. Ennen kesät kesti tolkuttoman kauan ja nykyään ei ehdi edes uimassa käymään kesän aikana. Eikä mitään muistikuvaa ole edes kesäkuukausien ilmoista?

Sen vain huomaan, että ränttänäpolvet hallitsivat koko kesän. Ja se polven eturistisiteen venähdys.

Kipu on todella elämää hallitseva juttu. Nivelrikko plus venähdys on niin hankala asia, että mieluusti kokeilee kaikkea mahdollista apua. Puhumattakaan jos kipu liittyisi johonkin vakavaan sairauteen.

Olen kokeillut särkylääkkeet, polvituet, idealsiteet, jumpat ja venyttelyt, kaikenmaailman linimentit - ja nyt viimeiseksi ostin ompelukonekaupasta urheiluvoidetta. Purkin kyljessä lukee, että "sopii myös hevosille". Tähän siis on tultu.
Ihan totta, urheiluvoide oli siellä kaupassa lankojen ja muiden käsityötarvikkeiden kanssa sulassa sovussa. Ihan kuin kuuskytluvun kaupoissa kun saappaat ja sokerit oli samoilla hyllyillä.

Vaan sähköavusteisen polkupyörän hankinta etenee. Menen ensi viikolla koeajamaan Lappeenrannan Urheilu-Koskimiehen sähköpyörät. Aika kiva juttu.




6 kommenttia:

  1. Hello Mammapolkija!Onnea sähköpyörän metsästykseen. Kokeile niitä "kaasukahvalla" toimivia etuvetoisia ja sitten sellaista jota Ahvenanmaalla kokeilit. Huomaa ero! Itse päädyin keskimoottoriin, koska se tuntuu aidosti, akustaanja moottorista huolimatta, juuri polkupyörältä. Tunne että pyörä lähtee viemään minua, enkä minä pyörää, on epämiellyttävä. Toivottavasti löydät mieleisen! Odotan innolla "kaunokaistasi"nähtäväksi. Ja tuo kuntopuoli tulikin jo Ahvenanmaalla todetuksi: vika on korvavälissä jos sähköpyörällä ei kunto nouse tai säily.
    Varsinais-Suomessa on ollut vielä varsin ihania säitä. Pyöräily on kyllä jäänyt viikonlopuille, kun rahoitushaut järjestöillä lankeaa tässä syyskuussa tehtäviksi. Onnellisia poljinpäiviä Taipalsaaren suuntaan!Pisqes

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä! Näitä kokemuksia juuri kaipaisinkin, mutta kovin harvalla tuttavalla vielä on sähköavusteista menopeliä. Harmi kyllä että urheilukaupan pyöriä saa kokeilla vain ahtaalla parkkipaikalla. Mutta toki käyn vaikka Lahdessa asti katsomassa sitä parasta mahdollista... Oikein iloisia pyöräretkiä Varsinais-Suomeen!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttö vaihtoi Minin polkupyörään. Osti sen Keravalta pyöräliike Lundbergilta. Sieltä löytyy kuulemma kaikenlaisia. Meillä on myös sähköavusteinen jopo. Ajoasento ei ole kaikkein paras, mutta sillä saa mukavan vauhdin hurman. Ajattele nautintoa viilettää nuorten miesten ohi ylämäessä. Hihi :) (Tulee kovasti kirjoitusvirheitä, siksi pari kommenttia poistettu:)

      Poista
    2. Hei Mr. Vaino Pupu! Tiedätkö, kirjoitit kommenttiasi juuri samaan aikaan kun ajoin uuden sähköpyörän kaupasta kotiin. Koeajoin myös niitä selkäsuoraisia malleja, mutta kyllä ne on tarkoitettu enemmänkin kissojen kuljetukseen. Vai oletko jo päässyt pyörän etukoriin viilettämään? Kyselee Mamma

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista