keskiviikko 24. elokuuta 2016

Pyöräilykummi


Pyöräilykummi

Nonni. Nyt se on keksitty - pyöräilykummi. Kummi, joka vie pyöräilyn ilosanomaa kouluihin ja muihin lapsiryhmiin. Tosi hyvä juttu.
Pyöräliitto kouluttaa paikallisten pyöräilytoimijoiden kanssa heitä, jotka voivat esimerkiksi käydä kouluissa rohkaisemassa lapsia ja aikuisiakin tekemään koulumatkat liikkuen, vaikka pyöräillen.

Onhan se kummallista kun lapsia viedään autolla kouluun lyhyetkin matkat ja sitten koulupäivän jälkeen samat lapset saattavat kruisailla pyörillä koulun pihalla. Jopa maaseudulla, missä koulutie on suhteellisen turvallinen, aamun ja iltapäivän autoralli pyörii koulun portilla tuomassa ja hakemassa lapsia.

En kaipaa sitä oman äitini tekemää kuuden kilometrin kävelyä kirkolle kun ei ollut katuvaloja eikä edes polkupyöriä, mutta kyllä maalaisjärjen käyttö on luvallista kun mietitään lasten normaalia arkiliikuntaa.

Mammasta ei taida enää kummiksi olla, mutta yritän huomata lasten pyöräilyharrastusta ja tiedän Seitsemänvuotiaan jaksavan polkea jo vaikka kuinka monta kilometriä.

Katsopa Pyöräliiton sivuja - saatat itsekin innostua! pyoraliitto.fi 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti