lauantai 6. elokuuta 2016

Ja sitten syödään

Ja sitten syödään

Polkeminen nälättää. Ahvenanmaalla oltiin vähän toisenlaisissa eväissä kuin kotipoluilla. Aamiainen syötiin yöpaikassa ennen päiväosuudelle lähtöä ja joka päivä nautittiin matkan varrella kunnollinen lounas ja illallakin vahva iltapala. Plus jätskit ja keksit ja pähkinät.





Tienvarsilla näkyi välillä vaatimattomia kylttejä pieniin viehättäviin kahvipaikkoihin. Kannattaa poiketa! Hevosten, kanojen, kanien yms. lomassa oli siisti pihakahvila ja mansikkamehu oli erikoisen hyvää. Ulkohuussit ja kaikki!


Isomman tien varrella oli urbaanimpi taukopaikka. "Esson baarin" tiloissa valmistettiin thairuokaa - me tyydyimme jäätelöön.


http://www.soltuna.ax/fi   Geta-vuorella on Soltuna-lounaspaikka ja hyvät maisemat. "Vuori" on paljon sanottu tuosta mäestä, mutta lämmin tuli kun mummokelaa työnsi mäen päälle. Ruoka oli ihan hyvää, salaattipöytä aika vaatimaton, mutta ehdottomasti kannatti mennä katsomaan upeita kallioita ja silmätkin saivat levätä kaukaisuudessa.





Ahvenanmaan pannukakkua oli tarjolla joka paikassa. Mannaryyneihin tai riisipuuroon tehty kakku ja päälle luumukiisseli plus kermavaahto. Nälkäisille pyöräilijöillehän se maistui - menetetyt kalorit sai kerralla takaisin!




Kumppani oli saanut pari kokeilupalaa zipvittiä. Aamulla hörpättiin ne ja voi olla että päivän polkeminen sujui helpommin?




Välillä oli niin nälkä ettei kuvaa ehtinyt ottaa ennen kuin jälkeenpäin. Lohta saimme Bomans Gästhemmissä lounaaksi ja se tarjottiin jopa vain kahdella "satunnaiselle kulkijalle". Poljimme nälkäisinä pihaan ja vartin päästä oli lohi pöydässä.













Viimeisenä iltana Maarianhaminan hotellissa  http://www.cikada.aland.fi/espen_ny.html  syötiin paikalla savustettua kampelaa. Erikoista herkkua ainakin mammalle. Vatsat pulleena menimme vielä huuhtomaan ajopäivien väsymykset hotellin lämmitettyyn ulkoaltaaseen. Ja viikon ainoa sade alkoi silloin.




2 kommenttia:

  1. Hei Mamma, sinulla on ihailtava kyky pukea kokemuksesi sanoiksi. Hieno matkapäiväkirja. Ihania yksityiskohtia olet osannut poimia matkan varrelta. Matkan viehätystä täydensi molempien armoitukset: sinä osaat löytää hienot detaljit asioista, meikä on niin sanotusti ison kuvan piirtäjä, ja kenties toisaalta melkoisen suurpiirteinenkin.
    Matkan ajankohtana tuo heinäkuun loppupuoli oli varmaan tosi nappi ajoitus.Terkuin Kumppani
    Ps. Ainoa onnettomuushan oli se, että astuin Maarianhaminassa hotellihuoneessa mehiläisen päälle. Kotiin palattua minulle kävi samanmoisesti, nyt toiselle jalkapohjalle:).Kuinkas se polvi on matkasta toipunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kehuista! Ahvenanmaan muistolla mennään pitkälle syksyyn - oli ihan paras Kumppani! Polvi on hankala edelleen ja nyt pitää tyytyä vain Rion maantieajon seuraamiseen. Kaikkea hyvää sinulle!

      Poista