tiistai 8. marraskuuta 2016

Haaveena "Hullun Polkasu"


Haaveena "Hullun Polkasu"


Viime kesän onnistunut pyöräilyretki Ahvenanmaalle jätti kaipuun uudelle pidemmälle polkemisreissulle. Ahvenanmaan kokemus antoi vähän eväitä tuleviin koitoksiin.
Ykkösasia on, että polkupyörää ei kannata retkipaikalta vuokrata, jos aikoo polkea enemmän kuin kymmenen kilometriä. Oma pyörä kannattaa kuljettaa mukana vaikka kuljettaminen olisi hankalaakin. Tosin Ahvenanmaan maltilliset päivämatkat olivat melko sopivia vuokrapyörällä, vaikka kyllä minä omaani ikävöin. Ajoasennolla, satulalla ja käsien otteella on todella merkitystä. "Vääränlainen" ajoasento kipeyttää selän ja joka paikan.

Nyt pyörät ovat talviteloilla ja haaveilut ensi kesän retkistä ovat alkaneet.
Välillä kuvittelen, että olen nämä lähiseudut kolunnut ihan tarkkaan, mutta nyt huomaan  miten Luumäen suunta on aika vierasta ja kartan mukaan siellä riittää pikkuteitä. Eikun pyörä ensi kesänä  auton telineeseen ja suunta Luumäelle ja siitä kyläteille päiväretkelle. Eväspullat vaikka Satun Makiasta mukaan. http://www.satunmakiat.fi/

Lapissa Ylläksellä on parina vuotena järjestetty "Hullun Polkasu", jossa siis poljetaan Äkäslompolosta Altaan Jäämeren rannalle - uimaan! Kolmena päivänä ajetaan koko 340 kilometrin urakka. Päivämatkat on aika pitkiä ja maisemat mielettömän komeita. Olisi hienoa päästä kokemaan semmoinen reissu Lapissa! Mukana ollut tuttava kertoi "Hullunpolkasusta" innostuneena ja vakuutti ettei sillä retkellä hullukaan eksy. Huolto on hyvin järjestetty ja yöpaikat kohtuuhintaisia ja -tasoisia. Netistä löytyi kuvia viime kesän polkasusta ja onnellisia polkijoita näyttää olevan mukana. Vaikka porukkaa on reilusti yli sadan, niin maantiellä näköjään mennään maltillisesti harvakseltaan.


http://www.jouninkauppa.com/tapahtumat/hullun-polkasu-2.html
https://www.youtube.com/watch?v=9B--JYVlEY4



Mamman pyörät saa olla talven kammarissa






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti