tiistai 1. marraskuuta 2016

Mikä auttaisi nivelrikkoon?

Mikä auttaisi nivelrikkoon?


Ränttänäpolvet ränttänöi.
Jotenkin surullista että muutama kuukausi sitten tein helposti yli kymmenen kilometrin lenkkejä ja nyt muutaman sadan metrin kävely on vaikeaa. Nivelrikko ja alkukesällä tapahtunut eturistisiteen venähdys on ikävä yhdistelmä. Toiveissa on vielä kivun helpotus.
Venähdyksen parantuminen saattaa siis kestää tosi pitkään. On vaan kurjaa kun lyhytkin kävely säkenöi kipua polvessa. Rappuset on pahimmat.

Jotain arkikonsteja käytän helpotukseksi ja jotain on kokeilussa.
Tärkeää on oikeansorttiset kengät. Nyt kahdenkin sentin korko on liikaa. Mamman kengät on siis täysin ilman korkoja.  Pienikin korko kengänkannassa on liikaa ja lisää kävelykipua tuntuvasti. Lattakengillä mennään loppuelämä.

Glukosamiini ja  omegakolmoset  on käytössä, niitä suositellaan virallisestikin. Ja parasetamoli. Nyt kokeilen myös ruokavaliota. Internetin maailmasta löytyi, että maito, vehnä, punainen liha, paprika, munankeltuainen ja tomaatti vaikuttaa niveliin haitallisesti. Ajattelin kokeilla edes kaksi viikkoa olisiko siitä mitään apua jos olisi jonkinlaisella maidottomalla ja gluteenittomalla ruokavaliolla.

Ristisiteen venähdys parantunee ajallaan ja nivelrikko jää matkakumppaniksi. Ehkä tässä on syytä tarkentaa omaa suhtautumistaan koko vaivaan. Kurja kaveri, mutta en anna sen pomottaa.


http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00673



3 kommenttia:

  1. Hei. Meidän Kisumummo on päätynyt fod map -dieetille. Ihan tohtorin määräyksestä. Siitä dieetistä löytyy tietoa Herra Internetistä. En nyt kyllä ole ihan varma, auttaako se myös niveliin. Miau

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Kaikki keinot kokeillaan. Lämmin kissa polvella voisi olla mukavaa...

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa vaan tänne! Meillä löytyy kisu molemmille polville. Dieettiä kannattaa kokeilla kuulemma pidempäänkin kuin pari viikkoa. Kisumummo voi ainakin jo paljon paremmin näin kolmen viikon jälkeen.

    VastaaPoista