perjantai 15. syyskuuta 2017

Perjantailenkki



Perjantailenkki

Monen päivän sateen jälkeen vähän arvelutti lähteä hiekkatielle ajelemaan. Mutta kannatti.
Kiersin tutun lenkin Taipalsaaren kirkonkylä - Levänen - Peltoi - Saikkola - Rehula - kirkonkylä  ja hiekkatieosuus oli tosi hyvässä kunnossa. Turhaan pelkäsin että joudun ajamaan jossain löllömudassa.

Maalaiskylät ovat viehättäviä. Vuodenaikojen vaihtelut muokkaavat tuttuja maisemia mutta ihmisen tekemät muutokset ovat vähäisiä. Talot ja ulkorakennukset ovat ennallaan, luhistumassa ollut lato oli sentään  purettu eikä uutta ole rakennettu. Savun haju tuli vastaan roskien poltosta ja sikalan kohdalla haisu oli väkevä.  Omenia pullollaan oleva omenapuun oksa roikkui tiellä.

Pienet pellot rantamaisemissa hivelevät silmiä.

Liikenne oli hiljaista, vastaan tuli koko 32 kilometrin matkalla muutama auto, kaksi pyöräilijää, kaksi jalankulkijaa, kaksi koiraa ja orava.

Pilvinen keli ja plus kymmenen lämpötila hämäsivät lähtiessä - unohdin ottaa vettä mukaan. Olisi kannattanut.


Peltoin kylää






Kirkonkylä - Levänen - Peltoi - Saikkola - Rehula - kirkonkylä.   32 kilometriä josta kymmenen kilometriä on hyvää hiekkatietä.









4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Taas vähän sähläsin... Tuli kommentti ensin kahteen kertaan ja sitten sain onnistuneesti poistettua molemmat... No, kirjoittelin vaan, että et Taavettiin ehtinyt sitten tänä kesänä?! Olisi ollut mukava nähdä, mutta ehkä ensi vuonna? Pitkiä lenkkiä sinä pyöräilet, ilmeisesti sähköavusteinen on aika näppärä peli. Töissä ei mitään sen ihmeempiä, säästökuuria taas ensi vuodeksi on luvassa, mutta niin kai kaikilla. Mukavaa syksyä sinulle ja kuulumisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Luumäki ja Taavetti! Sähköavusteisella pyörällä matkat tulee helposti pidemmiksi. On hienoa ajaa myötätuulessa! Luumäen retki odottaa ensi kesää - on hyvä kun saa suunnitella uusia reittejä ja haaveilla. Kaikkea hyvää Luumäen kyliin ja terveisiä!

      Poista