torstai 28. kesäkuuta 2018

Paarmat - pyöräilijän "ystävät"Paarmat - pyöräilijän "ystävät"


Kun säätiedotus lupaa hellettä niin silloin on päästävä pyöräilemään. 
Latasin sähköpyörän akun ja suuntasin ensin autolla Savitaipaleelle. Pyörä pois telineeltä ja aurinkoiselle paanalle tielle numero 377.  

Oli tosi mukava polkea vierasta tietä - joskus olen sitä autoillut ja nyt sitten kuljin ekaa kertaa pyöräillen. Savitaipaleen ja Tuohikotin väli on kuivaa kangasmaastoa ja autoliikenne on hiljaista.  Kuivuudesta huolimatta paarmoja oli yllättävän paljon. Kun vauhti hiljeni tai pysähdyin juomatauolle niin heti niitä paarmoja oli kimpussa ainakin "kolme kiloa". 

Paarmat ovat pyöräilijän pahimpia vihollisia. Tiedoksi kaikille, että erikoisen paljon suuria paarmoja on tiellä numero 377 Savitaipaleen ja Tuohikotin välillä. Isoja paarmoja oikein laumana. Aurinkoisen pyöräretken ainoa hankaluus olivat ne paarmat. Paarmat (Tabanidae) on kärpäsiin kuuluva hyönteisheimo. Paarmoja on maailmassa noin 2 500 lajia, joista Suomessa esiintyy 41. Paarmanaaraat käyttävät ravinnokseen ihmisen ja muiden suurten nisäkkäiden verta. Sanoo Wikipedia. 

Paarmoista huolimatta kilometrisaldo oli 88 kilometriä. Neljä juustovoileipää ja omena plus juomiset riittivät hyvin evääksi. Ja hillokeksi. Häntäluu vähän kipeytyi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti