sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Polvikipu ja pyöräilyPolvikipu ja pyöräily


Ränttänäpolvet ovat tulleet tälle mammalle pysyväksi elämänkumppaniksi. 

Kun ensimmäinen nivelrikon kipuvaihe iski polviin niin luulin etten enää ikinä kävele normaalisti enkä pääse koskaan enää kyykkyyn. Alkujärkytyksen jälkeen huomasin hankalimpien oireiden välillä yltyvän ja välillä laantuvan. 

Alkuun katselin ihan vakavissani rollaattorivalikoimaa nettikaupoista kunnes huomasin etten varmaan ihan vielä tarvitse apuvälinettä kävelyyn vaan hyvinä aikoina elän ihan tavallisesti - en mene kyykkyyn mutta kävelen pitkiäkin lenkkejä eikä kipua ole välillä ollenkaan. Tosin sitten välillä koskee kovastikin ja polvet näyttävät jonkun oikein vanhan mamman polvilta turvotuksineen. 

Kotikonsteja olen löytänyt ja käytän niitä oireiden mukaan. Jalkojen lihasten vahvistusta kuntosalilla, tiikerivoidetta, Buranaa ja polvitukea. Tietysti Pferdebalsamia, mikä sopii myös hevosille. Seuraavaksi kokeilen lymfahierontaa. 

Ja pyöräily. Se vaan on se paras juttu. Hankalakin polvikipuvaiheena pyöräily onnistuu - kunhan pääsee jotenkin nousemaan pyörän päälle - ja polkuliike on hienoa rentoutusta turvotukseen. 

Bakerin kysta on sitten "hauska" lisä polvien nivelrikkoon.  Katsopa seuraavaa linkkiä: https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00906

Elämä jatkuu. Maallinen tomumaja rapistuu mutta sisäinen elämä toivottavasti elpyy uudeksi ja vahvaksi. Näinköhän. 

1 kommentti: