lauantai 23. toukokuuta 2015

Virtuaalipyöräilyä?

Sateen oloinen keli ei houkutellut pyörälenkille, mutta salillahan voi myös pyöräillä.
Joskus vuosia sitten olin tosi ihastunut spinning-pyöräilyyn ja sitten se ajastaan jäi ja vaihtui oikeaan, ulkona tapahtuvaan. Kyllä siinä polkemaan pääsee ja liike on oikea ja hiki tulee - mutta jotain puuttuu. Puuttuu maisemat, tuoksut, ja eväätkin. Kroppa hämääntyy kun samoissa lihaksissa tuntuu, mutta mielelle asia ei ole sama. Retkeilevässä, ulkona tapahtuvassa, sunnuntaiajossa kropan osuus jotenkin unohtuu tai jää vähemmälle, ja mieli+sielu saa valtavan ravintopaukun.

Salilla on vierekkäin sisäpyöräilypyörä ja kuntopyörä. En koske kuntopyörään. Sen satulakin on traktoriin paremmin sopiva ja siinä takuuvarmasti saa peffan kipeäksi, kun taas sisäpyöräilyyn tarkoitetun pyörän satula on peffaystävällinen ja ilman vastusta polkimet ihan kiitää. Harmi vaan kun sen pyörän näyttötaulu ei toiminut. Siinä on mahdollisuus valita ohjelmasta  kevyestä polkemisesta kilpa-ajoon saakka ja haaveilin jo pääseväni näytön kautta maantieajon hurmaan, mutta näyttö oli ja pysyi pimeänä.
Löysin kyllä kerran videon mitä joku "oikea" pyöräilijä oli kuvannut ilmeisesti kypärään sidotulla kameralla ja siinä pääsi maastoajon mukaan. Olikohan se icyclelpr.fi - sivulla?

Lappeenrannassa on huomenna kyläpyöräily. Etelä-Karjalan kylät on vertaansa vailla myös pyöräilyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti