maanantai 21. syyskuuta 2015

"Kaho kanava, et kavu"



Puhelimen gps-juttu lopetti taas käkkyrän tekemisen kesken matkan. Silti 56 km.

"Kaho kanava, et kavu" - sanottiin joskus Lappeenrannan matkailumainoksessa. Eihän se slogan ihan täsmännyt tämän seudun murteeseen, mutta ehkä jokunen turisti sen innoittamana varasi kanavaristeilylipun ja kävi ihmettelemässä rapuja ja muita ötököitä kanavan seinässä kun vesi laski alaspäin.
Saimaan kanavan katsominen kyllä kannattaa edelleen, erityisesti pyöräillen. Kanavanvarren hiekkatie on hieno retkikohde. Aamulla älykännykän säätiedotus ilmoitti sateen mahdollisuudeksi kymmenen prosenttia, päivän aikana prosentit oikeasti olivat viidenkymmenen luokkaa, mutta lämpimässä syyssäässä pieni kastuminen ei haitannut. Kahvipaikaksi valittiin puupino ja mukaan tuli sekarotuinen koira mikä, ilmeisesti lähitalosta, jolkutteli arvioimaan eväittemme laatua. Leppoisan oloinen koira, harvoin sitä nykyisin tapaa irrallaan kulkevia hurttia.
Innostuin pyöräilystä viitisentoista vuotta sitten ja joskus tuntuu, että nämä Lappeenrannan seudun tiet olen jo kolunnut ees ja taas, mutta luulen etten ole kanavanvartta koskaan ajanut Nuijamaalle asti. Tai sitten en muista. Sitä tappavaa rekkatietä olen kyllä Nuijamaalle mennyt - en mene sille tielle enää - mutta kanavaa pitkin en muista ajaneeni. Se olkoon  tavoitteena!




Evästauko puupinolla HP:n kanssa






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti