maanantai 11. tammikuuta 2016

Lemi ja Ruomin kylä




Tunnetko kuvan paikan? Lemin Ruomin kylä on varmaan Etelä-Karjalan kauneimpia kyliä - ehkä kaunein. Kun Lappeenrannasta menee Mikkeliin päin ja kääntyy vasemmalle Lemille Iitiäntielle ja siitä kääntyy vasemmalle hiekkatielle Ruomiin, niin ajelee kuin satumaassa. On hyvä lenkki ajaa Ruomin ja Nartun/Suomalaisen kylän kautta Lemin kirkolle.
Ensi kesän pyöräilyreittejä suunnitellessa huomasin kartasta, että Ruomin tieltä menee pikkutie Salajärven toiselta puolelta suoraan Nartun/Suomalaisen kylään. Onkohan se piirretty karttaan ihan äsken kun en ole sitä huomannut? Tai onkohan se edes ajokuntoinen? Kesällä käyn katsomassa.




4 kommenttia:

  1. Hei mamma! Hienoa, kun nyt pyöräilytaukoa pitäessäsi ehdit päivittelemääm blogiasi. Olen iloinnut paitsi paikkakunta ja reittikuvauksistasi, niin myös mm. Inhan ja Kurenniemen liittämisestä pyöräilymaisemiisi. Aina odotan innolla, joskos olet jotain uutta ehättänyt kirjoittamaan. Tänä aamuna minä annoin periksi, ja pyysin kyydin työpaikalle. Umpilumessa, jossa on ajorantuja näkymättömissä alla, alkaa olla näillä luilla jo riski polkea. Mutta kevät lähestyy päivä päivältä! Ja Ahvenanmaa kutsuu! Siellä muuten on ollut pitkään huomattavan paljon lämpimämpää kuin mantereella. Terkuin Pisces. Ps. Pikkuisen käy kateeksi hyvää liikuntasaliasi...en jaksanut syttyä pelkälle polkemiselle, kun kävin reilu vuosi sitten täällä katsastamassa tunnin. Mutta tuollainen maisemassa pyöräily saattaisi olla kiehtovaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pisces Tämänpäiväisessä lumipyryssä olisi kyllä fatbike/läskipyörä aivan mainio kulkupeli! Vaan korvikkeeksi mamma polkee huomenna keskikaupungilla sisätiloissa alppimaisemissa - ei hassumpaa. Tiesitkö, että Konrad Into Nyström teki pyöräretkensä Saksaan sellaisella hurjalla pyörällä missä on iso etupyörä ja pieni takapyörä eikä pyörän päälle oikein päässyt ilman apua. Sisukas tyyppi.

      Poista
  2. Kiitos, Mamma. Malttamattomana odotan tuolta reitiltä kauniita kuvia ja kuvauksia sielusi maisemista. Kevättä odotellessa!

    VastaaPoista
  3. Dear Mr. Vaino Pupu Sinun sukulaisesi saavat Ruomin kylässä kuljeskella pelloilla ja metsissä ihan vapaana. Ehkä hekin nyt umpihankiaikaan makoilevat uunin päällä. Käyn heitä kesällä kuvaamassa ja vien sinulta terveisiä!

    VastaaPoista