lauantai 16. tammikuuta 2016

Pyörän ulkonäkö ja säilytys kertoo omistajastaan?


Taiteilija Arto Korhonen on minulle ihan uusi tuttavuus. En ole hänestä koskaan ennen kuullut enkä ole tiennyt mistään Forum Box-näyttelytilasta. Nyt olisi kyllä todella mielenkiintoista lähteä Helsinkiin ja päästä katsomaan Arto Korhosen akvarelleja polkupyöristä. Esittelytekstistä ymmärsin, että taiteilija saa jotenkin pienillä yksityiskohdilla näkymään jotain pyörän omistajasta.
Kertooko likainen pyörä jotain? Kertooko pinkki satulansuoja pinkissä pyörässä jotain? Tai kalan muotoinen metallikoriste runkoon kiinnitettynä?
http://www.forumbox.fi/fi/calendar/61/747-arto-korhonen:--pyoraretki---akvarelleja/

Omistaja pitkällä reissulla vai muistamaton?

Omistaja ikävöi maaseutua?


6 kommenttia:

  1. Hei, mikä tieto taas kauttasi tulikaan! Kyllä on tämä näyttely nähtävä ehdottomasti!
    Katsastin Arto Korhosen galleriasivut, ja ei voi kuin ihmetellä, millaista fotorealismia voi akvarelliväreillä tehdä. Tämä galleria Forum Box onkin ihan uusi tuttavuus minulle.
    Juuri kävin menneellä viikolla katsastamassa Salon Veturitallissa modernin taiteen näyttelyyn "Taiteen uudet tarinat".Modernin taiteen äärellä tulee ällistynyt olo: kuinka taiteilija osaakin katsoa asioita ilmaisemallaan tavalla, ja noukkia ihmeteltävää ja ihasteltavaa tavallisen arjen asioista. No, toki niin ovat osanneet tehdä jo esimerkiksi Pekka Halonen: maalauksissa liputtavat iloisesti perheen Maija-äidin pyykit narulla ja kasvimaan tuottamat tomaatit ja kaalit on myös ikuistettu tauluihin.
    Mutta moderni taide on irronnut tavasta kertoa asioita perinteisellä tavalla, ja se on kyllä kutkuttavaa.
    Terveisin Pisces.

    VastaaPoista
  2. Nykytaiteilija hoksaa pyörätkin taiteeksi! Olen nähnyt myös pelkän vanhan pyörän rungon kukkakaupan somisteena - keltaiseksi maalattuna ja kattoon ripustettuna se oli aika erikoinen katseenvangitsija. Taidetta?

    VastaaPoista
  3. Moi, käypä katsomassa raumalaisen pitsitaiteijan Tarmo Thorströmin pyöräteoksia:)!
    http://www.thorstrom.com/teokset/pitsi-jopo-1/
    http://www.thorstrom.com/teokset/pitsi-jopo-2/
    T. Pisces

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoinen pitsitaiteilija! Nautin katsella kun joku saa tavalliset asiat ja tavarat uusittua ihan uuteen ulottuvuuteen. Hieno teos!

      Poista
  4. Heipä taas! Onnistuin käymään ForumBoxissa katsomassa Arto Korhosen näyttelyn. Itse taiteilija oli paikalla ja kertoi auliisti töistään. Tulinpa mm tietämään, että hän maalaa noita isoja, aivan aidon näköisiä polkupyöriä kaksi viikkoa! Olen joskus kuullut, että peruspyörä kasataan tehtaassa päivässä, oletan että noita vaateliaampia malleja, kuten vaihdepyöriä kootaan hiukka kauemmin. Metka oli ajatella, että maalaaminen paperille akvarellivärein kestää huomattavasti kauemmin! Pinnojen maalaaminen on kuulemma kärsivällisyyttä vaativaa: vaikka se on aikalailla yksitoikkoista, kuulosti siltä että flowtilan saavutettuaan niitä pinnoja maalaa meditatiivisessa rauhoittumisen tilassa.
    Korhonen ottaa töillään kantaa kertakäyttökulutukseen, ekologisuuteen ja kiireettömyyteen. Hän tekee arjen roskista taidetta. Valtava teos läpinäkyvästä muovisesta roskasäkistä oli teettänyt kolme kuukautta työtä. Valokuvamainen aitous valoineen ja varjoineen on ällistyttävä. Jään mielenkiinnolla odottamaan hänen seuraavaa näyttelyään. Sitä voi joutua odottamaan, koska ymmärtääkseni edellisestä oli kulunut jo viisi vuotta. Valitettavasti ei ollut kortteja ja tai muita painotuotteita myynnissä. Olisin sellaisen mammapolkijalle kyllä toimittanut!T: Pisces

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pisces! Osaat kirjoittaa kokemuksesi niin hyvin, että tuntuu kuin olisin nähnyt koko näyttelyn! Pääsin "katsomaan" pyöräakvarelleja kotisohvalla. Minusta on aina hienoa kun kierrätetään fiksusti ja nähdään entinen tuttu asia uudessa valossa. Luulen että se yhdistää meitä pyöräilijöitä - jos kaikki pyöräilisi niin maailma pelastuisi!

      Poista