lauantai 28. tammikuuta 2017

Introvertti


Introvertti



Luin kirjan.

Linus Jonkman on kirjoittanut kirjan "Introvertit - työpaikan hiljainen vallankumous". Ihan mainio teos introverttien maailmasta.
Kirjoittajalla lienee asiasta melkoisesti tietoa ja hän kirjoittaa mukavaan kepeään tyyliin.
Kirjoittaja tunnustautuu itse kaapista tulleeksi introvertiksi ja esimerkillään auttaa meitä muitakin huomaamaan ettemme ehkä olekaan kummallisia ja outoja, jos emme ole niin yltiösosiaalisia. Ei olekaan vinksahtanut, jos haluaa olla yksin eikä hakeudu porukoihin.

On melkein helpottavaa lukea kun Linus Jonkman sanoittaa niitä tilanteita joissa on itsekin ollut. Esimerkiksi juhlat. Introvertti selviää kyllä tilanteesta, mutta aika paljon hän viettää aikaa juhlapaikan vessassa. Tai pakollisen puheen pitäminen. Spontaaniakin puhetta introvertin pitää harjoitella kolmisen viikkoa! Ekstrovertti rakentaa puheensa silloin kun yleisö on asettumassa istumaan.

Kirjassa on hauskan monia tilanteita, joista tunnistaa itsensä ja joskus jonkun toisenkin. Kirjassa olevalla testillä voi itsensä testata ja saada osviittaa omaan tyyppiin.

Ja liittyyhän tämä pyöräilyynkin. Pyöräilemään lähteminen on kunniallinen tapa saada sitä yksinoloa. Saa luvan kanssa olla mikä on, ja on helpottavaa kun ei tarvitsekaan tavoitella ekstroverttiyttä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti