lauantai 14. tammikuuta 2017

Jossittelua



Jossittelua

"Jos josta ei olisi, niin lehmätkin lentäisi", sanoi äidinkielen opettaja 60-luvulla.

Jos josta ei olisi, niin voitelisin nyt röpörieskapalasia ja laittaisin juustoviipaleet väliin ja käärisin voipaperiin jääkaappiin valmiiksi huomiseksi evääksi. Aamulla pakkaisin voipaperikääreen ja kahvitermoksen ja pari vesipulloa polkupyörän laukkuun. Ehkä vielä pitkähihainen paita mukaan ettei aurinko pääsisi polttamaan nahkaa käsivarsissa. Ja kännykkä mukaan. Päälle pyöräilyshortsit ja teepaita "mammapolkee"- selkätekstillä.

Sitten verkkaista polkemista Lappeenrantaan ja sieltä Lemin suuntaan. Ennen Lemiä kääntyisin Ruomin kylään. Lähellä kylää pienen mäen päällä pitäisin evästauon ja kävisin luonnon naistenhuoneessa.
Sitten Lemille jätskille. Lemiltä Savitaipaleelle ja hautausmaan portin penkillä söisin loput eväät. Ulkohuussimahdollisuus on siinä samalla.

Sieltä on kotiin enää kolmisenkymmentä kilometriä ja tasaisessa maastossa polkeminen on pelkkää iloa. Kotona olo on ihanan pehmoinen yli kahdeksankymmenen kilometrin lenkin jälkeen ja saunan jälkeen kaikki mahdollinen ruoka on taivaallisen hyvää.

Niin. Jos olisi kesä.





2 kommenttia:

  1. Suunnittelu on osa matkaa :). Kesä tulee "kohta"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraan joka päivä miten pyörätien asfaltti näkyisi...Ihan kohta se paljastuu ja mamma höökää baanalle!

      Poista