torstai 5. tammikuuta 2017

Sisäpyöräily



Sisäpyöräily - Spinning


Pyöräily sisällä, liikuntakeskuksissa, on hauskaa ja tehokasta liikuntaa.
Yleisesti puhutaan spinningistä, vaikka spinning on tavaramerkki ja oikea termi on siis sisäpyöräily. 
Yksinkertaisesti se on polkemista kuntopyörän oloisella pyörällä ja senhän osaa kaikki. Pyörässä on yksi vauhtipyörä ja vastusta muuttamalla saa tehoa muutettua. Vastusta vaihtamalla saa sykkeeseen muutoksia ja polkimien pyöritysnopeuden vaihtelulla saa mukavaa vaihtelua. Liikuntaa leppoisasti tai sitten melkoisella teholla.
Ja se on hauskaa!  

Tänne itärajalle sisäpyöräily tuli 90-luvulla ja kyllä tämä mamma oli heti ensimmäisten mukana siinä hulluudessa. Taisin parhaimmillani käydä ohjatuilla spinningtunneilla neljä kertaa viikossa. Ajallaan into siihen laantui, mutta nyt sitten kävin kokeilemassa, Keskimmäisentytön kehotuksesta, että vieläkö siinä tolkuissaan  pysyisi.
Ohjatulla tunnilla tekemisen meininki on tehokkaampi kuin yksin virtuaalitunnilla. Otin tunnin mamman viisaudella ihan rauhallisesti enkä juurikaan noudattanut ohjaajan kannustuksia, vaan poljin enimmäkseen istuen pienellä vastuksella ja enemmän vain mukavasti rullaten. Ja oli kivaa! Hyvä musiikki ja kannustava ohjaaja saa polkemaan hiukan enemmän ja enemmän.
Yllättäin ränttänäpolvet kaikkine rikkoineen ja viime kesän repeämisineen kestivät hyvin myös seisaaltaan polkemisen. Koko homma tuntui ihan polvien hoidolta. Kroppa tykkää, pumppu tykkää, nivelet tykkää.
Menen uudestaan.

Niin ja koko lysti vain 5 euroa.   http://huhtari.fi/hinnasto/   Huhtarissa pääsee seniorit halvalla: ohjattu tunti, suihku ja sauna on 5 euroa.   Tosin jos ajattelee vielä markoissa, niin sitten on kallista!

Yhdenlainen sisäpyörä. Säädöillä saa oman ajoasennon juuri itselle sopivaksi. 






 

1 kommentti: