torstai 29. joulukuuta 2016

Vuosi vaihtuu ja mamma ikävöi kesää


Mamma ikävöi kesää





Laatuhyvä polkupyörä



Joulun ja vuodenvaihteen tienoo on haastavaa aikaa. Kesäpäivien pyöräilyretket  on jossain käsittämättömän kaukana eikä ulkona kävelykään onnistu vesisateen, liukkauden ja polvien ränttänöinnin vuoksi. Siis kaikenlaisia korvikkeita on keksittävä, että nämä ankeat harmaat viikot saisi kulumaan.

Kirkonkylän koulun kuntosalissa olen käynyt soutelemassa ja jalkaprässissä istuskelemassa, tosin sinnekin pitää mennä autolla vaikka matkaa ei ole nimeksikään. 

Käsityöharrastuskin toimii korvikkeena. Neuleohjeita opetellessa unohtuu ympäröivä maailma.

Kuvassa neulelehden ohjeen kuva palmikosta ja toinen kuva valmiista tekeleestä. Tulikin huumorivillatakki vaikka ihan tarkasti tein ohjeen mukaan.

Neuleohjeen kuva palmikosta

Omin kätösin ohjeen mukaan neulottu palmikko



Uusi kalenterikin piti hankkia. Vähän haikeana muistelin niitä perinteisiä almanakkoja ja kyllähän niitä edelleen myydään, mutta päädyin kuitenkin ihan tylsään pieneen kalenteriin. Eiköhän siihen mahdu tulevan eläkeläisen hammaslääkäri- ja terveyskeskusajat.
Aika monta vuotta työnantaja on kustantanut kunnollisen kalenterin, mutta tästä lähtien saa hommata ihan mieleisensä.




 Vielä tähän loppuun todennäköisesti työelämäni viimeinen työhuone, tai sen pieni ryhmähuone. Tätä jää ikävä.








3 kommenttia:

  1. Varmasti on surutyönpaikka työstä luopumien. Olet tehnyt todella merkityksellisen työuran ja auttanut lukemattomia ihmisiä! Voit ainakin olla levollinen sen suhteen, että paljon hyvää tuli tehtyä. Nyt saat huilata tai innostua taas jostain uudesta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! Kaikkea hyvää sinne isoon kaupunkiin!

      Poista
  2. Minäkin kaipaan kesää aina talven tullen. Pyöräily on lähellä sydäntä, samoin kukkien istutus. Talvisin täytyy sitten keksiä muuta tekemistä. Nyt pyöräilystä on tullut kuitenkin hieman hankalaa, kun polvet ovat jo sen verran huonot tässä iässä. Olenkin harkinnut sähköpyörän hankintaa. https://www.starvelos.fi/polkupyorat

    VastaaPoista