tiistai 23. kesäkuuta 2015

Flow-ajoa

Tunnit ja päivät polkupyörän päällä ovat opettaneet monenlaisia asioita. Siinä ehtii ajatella. Elämä on tässä ja nyt. Tässä hetkessä on kaikki olennainen ja - Olennainen. Ei onnistumista, eikä epäonnistumista.

 Se tunne, kun kaikki menee nappiin, oli nuorena ihan tuntematon. Se, että yritti onnistua edes jossain, eikä voinut vähääkään ymmärtää, mihin oli edes pyrkimässä, oli ihan käsittämätön käsite. Tai sitten se nyt -olo,  tuli lähes salaa vaikka heinikossa maatessa, kun näki kissankellot alhaaltapäin ja pilvet samassa näkymässä. Joku täydellisyys minkä toivoi jatkuvan loppumattomiin.

Pyöräillessä se "tämähän on nyt tässä" -tunne tulee nykyisin nopeasti. Ei sitä mieti, eikä odota, eikä edes siinä kohdalla huomaa, mutta jossain tietoisuudessa on varmuus omasta olemassaolosta ihan oikeassa ajassa ja paikassa.

Pyöräily kannattaa!


Google sanoo, että
Flow (myös optimaalinen kokemus ja virtauskokemus) on psykologi Mihály Csíkszentmihályin mukaan tila, jossa ihmisen tietoisuuteen saapuva informaatio on tasapainossa minän tavoitteiden kanssa. Flow-kokemuksen seurauksena minän järjestys on aikaisempaa monimuotoisempi (minän kompleksisuus kasvaa). Flow'ssa psyykkinen energia käytetään ainoastaan tavoitteiden saavuttamiseen. 

 http://oppiminen.yle.fi/psykologia-ihmissuhteet/oudot-tunteet/oudot-tunteet-flow

2 kommenttia: