maanantai 29. kesäkuuta 2015

Mihin jätän pyöräni kaupungissa?


On hieno juttu kun pyöräilyasia saa julkisuutta. Pyörien parkkeeraamista keskustaan on selvitetty ja Lauritsalaan lienee suunnitteilla jonkunlainen rata, missä siis oikeanlaisella rytmityksellä pääsee eteenpäin jopa ilman polkemista. Luulisi nuorison innostuvan. Ehkä mammapolkijakin käy sitä sitten illanhämärässä kokeilemassa.
Pyöräparkkiasia on mielenkiintoinen. Tunnustan, etten ole aiemmin edes ajatellut sitä "parkkina", vaan olen  katsellut onko sopivassa kohdassa pyörätelinettä.  Kiitettävän usein teline on löytynyt, mutta niissä on se harmi, että yhden pyörän kaatuessa koko rivi lakoaa ja vähintäänkin matkamittarin anturi vääntyy pois paikoiltaan. Ne telineet on tehty liian ahtaiksi. Useamman pyörän väliin on vaikeaa laittaa omaansa ja pois ottaminenkin on yhtä hankalaa. Tilan tarve pyörille olisi vähäinen silloinkin kun teline olisi tuplasti väljempi.
Amsterdam on pyöräilykaupunki isossa mittakaavassa. Parkkihallejakin siellä löytyy ja silti parkkeerattuja pyöriä on kadut pullollaan.
Joskus nauratti kun elokuvassa näki pyörän eteisessä - nyt ymmärrän sen oikein hyvin. Omanikin on  viettänyt talven kammarin seinällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti