lauantai 10. lokakuuta 2015

Energiaa polkien


Ilmat viilenee ja pyöräreissut vähenee. Työmatkapyöräily ehkä jatkuisikin, jos matka olisi edes kohtuullinen. Kyllä polkiessa saa kropan lämpimäksi jos pukeutuu viisaasti ja kovallakin pakkasella voi polkea kun pyörän saa sisätilaan suojaan. Muuten se on niin jäykkä polkea että hauskuus on kaukana.

Nuorempana lähemmässä työssä ollessani pyöräilin läpi talven - joskus kaksi pipoa plus huppu päässä - ja aika monet pöksyt jalassa. Hiki tuli kolmenkymmenen asteen pakkasessakin.

Mammana olen mukavuudenhaluinen ja huvimatkapolkijana ajattelen, että pyörä saa levätä talven yli. Mamma liikkuu talven autolla ja ulkoilee sauvakävellen ja lumikenkäillen, sitten kun on sen aika. Ja käyn salilla polkemassa sellaista polkulaitetta joka ohjaa jalat alas ja sivuun. Se on erinomainen polvienvahvistuslaite. Niin ja tietenkin MyRide-tunnilla spinningissä.

Mr.Vaino Pupu kommentissaan ehdotti talven ajaksi kuntopyörää ja vesipyörää. Kuntopyörien satulat on karmeita - kuin traktoreissa - ja vesipyörästä en tiedä mitään. Onko se sellainen mitä näkee etelän lomamainoksissa, missä lapset istuvat jollan näköisessä venhossa ja polkevat päästäkseen eteenpäin?


Tällä hauskalla pyörällä saa polkien  ladattua kännykkänsä.
Dynamo-aikaan polkien saatiin valot pyörään.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti