lauantai 30. huhtikuuta 2016

Huom! Nyt ei olla hiirulaisia!


Pyöräilijän on oltava näkyvä liikenteessä. Nyt unohdetaan turha vaatimattomuus ja varmistetaan, että autoilijat näkevät joka mamman pyörän päällä. Syksy on tietenkin se hankalin vuodenaika, mutta myös kevään ja kesän kirkkaassa auringonpaisteessa saattaa tien reunan polkija jäädä auringonsäteisiin. Että nyt luovuutta kehiin ja meidät on huomattava kun viiletämme teillä ja toreilla! 

Edellisessä pyörässä  minulla oli tarakalla se sellainen oranssi muoviviiri millaisia oli kymmeniä vuosia sitten lasten pyörissä. Silloin 80-luvulla ymmärrettiin että pyörällä ajamista opetteleva lapsi on nähtävä kunnolla, mutta viis aikuisista. Onneksi kehitys on kehittynyt ja kaikenlaiset huomioliivit, myös aikuisilla, on tänään suorastaan muodikkaita.

Oranssi viiri sojottamassa autotien puolelle oli kyllä tehokas juttu - joka auto kiersi kaukaa kun eivät halunneet naarmuja peltiin.

Väreillä on merkitystä näkyvyyteen. Harmaa on kaunis juhlavaatteen värinä, mutta pyöräillessä käytetään räväkämpiä vermeitä!








2 kommenttia:

  1. No ei olla hiirulaisia! Tosi hieno paita sinulla....voiko niitä jostain tilata?
    Vapunpäivänä tein 35km lenkin ilman taukoa, tai siis kyllä yhdestä maantien varren infotaulusta katsastin, mihin olinkaan outoa reittiä pitkin saapunut. Tuolloin tajusin, miksi topattu pyöräilyhousu saattaisi olla tarpeen! Tilasin talvella elämäni ekat oikeat pyöräilyhousut, lyhytlahkeisena vaan olivat vielä Vaoun keliin liian jäätävät. Otan neuvoja mielihyvin vastaan näistä pyöräilyhousuasioista. Lyhyemmillä matkoilla en ole tuntenut tarvetta "toppahousuun"ja olen lisäksi pitänyt puolimatkassa taukoa. Vaikka ikäännytään- kuten edellisessä kirjoituksessasi pohdit- niin aina oppii kuitenkin uutta! Tuumasin hiljattain ikääntymisestä puhuttaessa, että niin kauan kuin jaksaa innostua asioista, mistä tahansa asiasta, niin kauan on elossa. Kun uudet asiat lakkaavat innostamasta, siis ei pelkästään kiinnostamasta, niin se on lopun alkua. Eläköön pyöräily ja sen mukanaan tuomat uudet asiat! T. Pisces. PS. tänään piti polkaista kotiin t-paitasillaan. Niin oli lämmin Varsinais-Suomessa, vaikka aamulla oli vielä varusteenani pikkupakkasellakin käyttämäni pyöräilytakki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Taidat olla ihan tosissaan hurahtanut polkemiseen? Hieno juttu! Topatut pyöräilyhousut on ihan välttämättömät, tai kahdetkin. Ne mahtuu viileemmillä keleillä ulkoilu- tai verkkahousujen alle alushousuksi, ja oikein pitkillä matkoilla on hyvä jos voi välillä vaihtaa toiset topatut. Helpottaa satulassa istumista;) Eikä toppashortsien alle laiteta enää mitään sloggeja turhaan hiertämään. Hommasin pari "mammapolkee"-paitaa ajatuksella, että varoitetaanhan autoilijoita lapsistakin, miksei myös höpsöstä mammasta. Oikein hyviä pyöräretkiä sinne Varsinais-Suomeen!

      Poista