keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Lappeenrannan pyöräilyviikko





Tosi kiva juttu kun pyöräilyn ilosanoma leviää. Toukokuun alussa on Lappeenrannassa pyöräilyviikko ja muutama oikein aktiivinen kaveri on saanut hyvin tapahtumarikkaan viikon aikaiseksi. On valokuvakilpailusta käytetyn pyörän oston opastukseen ja katuajokoulutuksesta kirkkojen kiertoon.


Tiesitkö, että pyöräillen voi suunnistaa? Pyöräilyviikolla rasteja on hyvin erilaisissa paikoissa ja viiden rastin löytäjät osallistuvat arvontaan.  Viikolla on myös pyöräparaati, jossa kannustetaan ihan kaikkia ja kaikenikäisiä liikkumaan pyörällä. Just näin - mammat ja papat mukaan! On lasten taitoajorataa ja aloitetaan ohjattua junnupyöräilytoimintaa. Yhtenä aamuna työmatkapyöräilijät saavat aamukahvit ja ketjuihin öljyt. Vauhtilenkillä saa ajaa porukassa 40 km/h. Ei taida mammoja olla mukana… On Unelmien Liikuntapäivää ja kirkkojen kiertoa ja se on tarkoitettu myös lapsiperheille, joten vauhti lienee leppoisa. Pyöräilyviikolla on myös se Etelä-Karjalan erikoisuus eli Viipuripyöräilyn startti ja paluu seuraavana päivänä.  

http://www.venajaseura.com/aluetoiminta/etela-suomi/tapahtumakalenteri/yst-vyyspy-r-ily-lappeenranta-viipuri 

Minua kiinnostaa erityisesti kun yhtenä päivänä saa tutustua erilaisiin pyöriin ja kokeillakin  niitä. Se mahdollisuus on lauantaina toukokuun 14.päivä  Kansalaistorilla. Luulen että kokeilen läskipyörää ja toivon, että siellä olisi myös aikuisten kolmipyörä. On hyvä ennakoida pyöräilytulevaisuuttaan kun tämä tasapaino ei ainakaan parane iän myötä ja kolmipyörä saattaisi olla vanhana ihan ok vaihtoehto.  
Toivottavasti pyöräilyviikolla pääsisi tutustumaan myös taittopyörään.

           












·Nuori kylteri

Nuori kylteri Copyright Tiina Lavikka, lisenssi CC-By

·Henkilökohtainen pyöränkuljettaja

Henkilökohtainen pyöränkuljettaja Copyright Sirkka Rutanen, lisenssi CC-By

·Näkökulma maantielle

Näkökulma maantielle Copyright Matti Oksanen, lisenssi CC-By

·Neulaspolku kutsuu

Neulaspolku kutsuu Copyright Marko Lankinen, lisenssi CC-By










2 kommenttia:

  1. Hienoa, Lappeenrantalaiset!
    Ihailen, kuinka siellä pidetään pyöräilyä esillä. Täältä löysin netistä veloyhdistyksen, mutta kuvista ja teksteistä päätelleen tarkoituksena on polkea kevyillä kippurasarvipyörillä "korkealle ja kovaa". Nuoria urhoja.
    Maailmalla Euroopan kaupungeissa näyttää nyt olevan myös extrabuumi pyöräilyn edistämisestä menossa. Nuo kuvaamasi taittopyörät ovat myös osa tätä kaupunkiliikennettä tervehdyttävää buumia. Toimiston mukaan nurkkaan, eipä varas vie. On ymmärtääkseni lontoolaisen nuoren yrittäjän suunnittelema vempain. BBC:n hiljattain esitetty komediasarja Kyllä BBC hoitaa on ollut hyvää mainosta pyörälle. Siinä päähenkilö Hugh Bonneville saapui töihin tuollaisella pyörällä. Sarjaa en ehtinyt seurata, mutta tuosta pyörästä otin selvää. Mukavia pyöräilyjä sinne!T. Pisces

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kyllä Lappeenrannassa osataan ja me ympäristökuntalaiset saamme tästä hyvästä osamme. Tervetuloa kauempaakin tänne pyöräilemään! Kesällä on sitten oikein kilpailua ja saadaan kannustaa reitin varrella.

      Poista