perjantai 21. elokuuta 2015

Ihmettelyä

On se vähintäinkin hienoa, että yli kuudenkymmenen kilometrin työmatkan voi polkea kokonaan pyörätiellä. Ihan oikeasti - työmaan pihalta kotiportille pääsee kevyen liikenteen väylää.
Startti Imatran Tainionkoskelta ja Karhumäen kautta Joutsenoon. Joutsenon läpi Lampikankaalle, Muukkoon, Pontukselle ja Lauritsalaan. Lappeenrannan sataman kautta Taipalsaarentielle ja pieni metsäpolku kotipihalle. Se on luksusta ajaa koko matka rauhallista pyörätietä pitkin. Pari hankalaa kohtaa on kyllä - kanavan yli menevä silta Lauritsalassa, jossa nyt on remontti meneillään - ja tunneli Taipalsaarella.
Siltatyömaa on erikoisen kelju, pyörää on talutettava, koska ainakin mammapolkijalle väylä on pelottavan kapea, eikä ohittamaan pääse etteikö siirrä pyörää autojen väylälle. Enkä varmaan kurkistele kaiteen välistä huiman alhaalla olevaa kanavaa!
 Työmatka on kauniskin. Vuoksi, neljä erilaista kirkkoa, Lappeenrannan kaupunginlahti, Hinkan ranta yms. 


Joutsenossa on uusien moottoritieliittymien keskellä siisti pysäkki puhtaine penkkeineen eikä sekään ole hullumpi eväspaikka. Aamulla tehty varrasleipä juustolla oli iltapäiväksi pehmennyt ranskanleivän veroiseksi, hyvälle se maistui aurinkoisella pysäkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti