tiistai 18. elokuuta 2015

Tekstiiliurheilua

Ei ole helppoa antaa periksi, mutta kyllä pyöräilykamppeilla on väliä ajamisen miellyttävyyden lisäämiseksi. Takana on aika kun liikuntaan käytettiin niitä kulahtaneita ja venyneitä verkkareita ja t-paitoja. Toimihan ne jotenkin, vaikka hikinen ohut puuvilla tuntuu kalsean kylmälle ja takertuu ihoon kiinni. Ei kamppeet kaikkein tärkein asia ole - liikkumaan pääsee vaikka korkkareissa - mutta mukavampaa on pukea ylle asianmukaiset vaatteet ja jalkineet ja huomaamatta tulee ehkä tehtyä pidempi lenkki kun hikinen selkä tuntuukin kuivalle ja lämpimälle eikä polkimen painamat mustelmat paina jalkapohjia.


Kuka muistaa 60-luvun tyttöjen koulun liikuntatunnin sisävoimisteluvaatteen? Se tummansininen body, jossa oli ohuet, kainaloita hankaavat kuminauhat lyhyissä hihoissa ja materiaali oli paksuhkoa puuvillan ja keinokuidun sekoitetta? Kaupassa oli vain sitä yhtä mallia ja useimmilla oli tietenkin isompien siskojen tai serkkujen vanha, joka ei siis koskaan ollut sopiva. Päällä roikkuva tai hankalasti kiristävä.
Myöhemmin sitten varakkaammat vanhemmat ostivat tyttärelleen keinokuituisen, pitkähihaisen version, ja sitä oli myös mustana. Niillä kokemuksilla arvostaa todella näitä tämänpäivän teknisiä urheiluvaatteita ja mahdollisuutta käyttää sopivan kokoisia vermeitä pyöräillessäkin.


Vaikka kyllä minä edelleen käytän toisten vanhoja vaatteita. Sain Vanhimmaiseltapojalta oikean pyöräilypaidan pitkällä takahelmalla kokeiltavaksi ja myönnän, että se tuntuu hyvältä. Selän mainostekstin saa piiloon huomioliivin tai takin alle ja selkä tuntuu kuivalta ja lämpimältä ja sopivankorkuinen kaulus suojaa passelisti.


icyclelpr.fi - sivulla myydään paitoja ja huppareita logolla. Taidan ostaa! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti