keskiviikko 12. elokuuta 2015

Maaveden ympäriajo

Taipalsaaren Maaveden ympäriajo on sopivan mittainen, 32 km, hellepäivän aamuun ja pelkällä vesieväällä. Meille taipalsaarelaisille lenkki lienee suosituin, vaikka kolmannes matkaa on hiekkatietä. Hyvä hiekkatie on kyllä parempi kuin kurja asfaltti. Rehulassa Kopinsalmen sillan päällystevauriot on jotenkuten korjattu, mutta Saikkolassa asfaltti on melkoista monttutihentymää pitkältä matkalta. Hiljaisella tiellä montut kyllä ehtii väistää ainakin verkkaisessa vauhdissa, mutta tasaisempi meno voisi houkutella niitä "oikeita maantiepyöräilijöitä" kapeine renkaineen myös näille teille.
Muutama ympäriajaja polki vastaan ja iloinen, kahden ikääntyvän pariskunnan joukkio oli ilmeisesti lähtenyt pidemmälle retkelle tarakkalaukkujen pulleudesta päätellen. Siinä puuskutettiin ja pohdittiin ylämäen jaksamista ylös asti. Vastaantulevaakin nauratti heidän hauskanpitonsa näin upean liikunnan merkeissä!



Mammaporukoissa liikkuessa kuulee kaikenlaista: eräs mummo on laihduttanut pyöräillen kymmenen kiloa! Polkee kuulemma päivittäin ja nauttii elämästään kevyempänä. Samainen mummopyöräilijä totesi myös pään tykkäävän pyöräilystä - mielikin vapautuu ulkoilmassa. Samaa mieltä minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti